Hälso- och sjukvård i Gävleborg

Inför ditt besök på sjukhuset

Innehållet gäller Gävleborg

Här hittar du tips om vad som är bra att veta inför ditt besök på länets sjukhus.

Kom ihåg att ta med eventuell medicinlista. Undvik starka parfymer/rakvatten inför ditt besök på sjukhuset då det finns patienter och personal med allergiska besvär. 

Läs mer tips för hur du förbereder dig inför ditt läkarbesök 

När du kommer till oss

För att minska antalet personer i väntrum ska du om möjligt inte gå till mottagningen alltför lång tid innan själva besöket äger rum. Läs mer om att besöka vården på sidan Coronainformation Gävleborg.

Gå direkt till den mottagning du ska besöka. Det är på mottagningen du anmäler ditt besök.

Du kan vända dig till informationsdisken eller receptionen i Gävle, Hudiksvall, Bollnäs och Sandviken om du behöver hjälp med vägvisning till rätt mottagning eller avdelning. Personal vid Hälsotorget kan också hjälpa dig att hitta rätt.

På närsjukhuset i Ljusdal och närsjukhuset i Söderhamn finns ingen reception i anslutning till entrén. Hälsocentralen i Ljusdal och hälsocentralen i Söderhamn har receptioner.

På mottagningarnas kontaktkort finns en beskrivning hur du hittar dit, hitta din mottagning eller avdelning via vårdsöksfunktionen Hitta vård

ID-handling samt eventuellt frikort ska visas upp. Avgifter faktureras.

Planerad inläggning

Vid planerad inläggning på sjukhuset är det bra om du tar med dina mediciner.

Tystnadsplikt

All personal har tystnadsplikt när det gäller patienters sjukdomar och personliga förhållanden.

Hälsotorget

Hälsotorget finns i huvudentrén vid Gävle sjukhus och Hudiksvalls sjukhus, samt Tullhuset i Gävle. Har du frågor om bland annat vägvisning, e-tjänster och hälsoval kan du kontakta informationsdisken. Ta gärna med din kallelse så du har information om ditt besök med dig, då kan personalen vid Hälsotorget lättare hjälpa dig att hitta rätt mottagning. Hälsotorget har öppet dagtid på vardagar. 

Rökfritt sjukhusområde

Sjukhusområdet är rökfritt, rökning är tillåten endast utomhus vid anvisade platser. Om du har en planerad sjukhusvistelse rekommenderas du som är rökare att ta med dig nikotinersättning. Meddela avdelningspersonalen om du går ut för att röka. Fråga gärna personalen om var närmaste rökplats finns.

Wifi

Patienter och besökare kan gratis koppla upp sig på Region Gävleborgs trådlösa nätverk. Det trådlösa nätverket med nätverksnamn Telia Wifi ger dig möjlighet för åtkomst till internet på Gävle sjukhus område samt Hudiksvalls sjukhusområde.

Till toppen av sidan