Övriga mottagningar

Hälsotorget

Innehållet gäller Gävleborg

Hälsotorget finns till för dig som invånare i Gävleborgs län. Hälsotorget har sina verksamheter vid sjukhusets huvudentréer i Gävle och Hudiksvall, samt på Tullhuset i Gävle och på Söderhamns närsjukhus, ingång 3 intill dagrehabiliteringen. Hälsotorget är en central servicefunktion med hälsan i fokus.

Bild på person som går med stavar

Hjälp med levnadsvanor

På Hälsotorget kan alla besökare få inspiration och stöd till förbättrade levnadsvanor genom kortare enkla råd eller längre rådgivande samtal. Hälsotorget erbjuder dig samtal om levnadsvanor gällande tobak, sömn, stress, fysisk aktivitet, matvanor, alkohol och psykisk ohälsa. Det finns grupper för dig som vill ha bättre sömn, som vill sluta med tobak eller för dig som vill prova stavgång.

Aktiviteter på Hälsotorget

Läs mer om Hälsotorgets aktiviteter och grupper på följande sidor: 

Hälsotorget Hudiksvall aktiviteter 
Hälsotorget Gävle aktiviteter 

Stöd med 1177.se

Hälsotorget kan ge dig allmän hälsoinformation på 1177.se och visa dig hur du hittar information genom sökstationerna. Har du mobilt bank-id eller e-legitimation kan du få hjälp med att hitta till dina e-tjänster. 

Visar dig vägen

Hälsotorget finns i huvudentréerna på Gävle sjukhus, Hudiksvalls sjukhus och i Tullhuset i Gävle. Hälsotorget tar emot alla besökare. Vi visar dig vägen och finns till för dig som patient, anhörig och besökare. Ställ gärna dina frågor till oss.

Lär dig om digitala vårdmöten

Behöver du stöd inför ett digitalt vårdmöte? På Hälsotorget kan du få stöd och hjälp att komma igång. Här kan du få hjälp att testa hur ett videomöte går till.

Du kan få testa att koppla upp dig till ett möte via en app på mobilen eller via datorn. Du får testa detta i lugn och ro så du kan känna dig förberedd och trygg inför ditt bokade besök.

Ta kontakt med Hälsotorget i god tid inför ditt planerade vårdmöte. Det går inte att genomföra själva vårdmötet på Hälsotorget.

Hitta ditt Hälsotorg

Hälsotorget Gävle sjukhus

Lasarettsvägen 1
801 88 Gävle
026-15 86 51

Öppet måndag–fredag 7.30–15.30

Hälsotorget Hudiksvall

Kungsgatan 33
824 81 Hudiksvall
0650-924 79

Öppet måndag–fredag 7.30–15.30

Hälsotorget Tullhuset, Gävle

Norra Skeppsbron 13 A
803 10 Gävle
026-15 86 51

Öppet onsdagar 7.30–14.30. Du kan också höra av dig till oss och boka en tid. 

Hälsotorget Söderhamns närsjukhus

Trädgårdsgatan
826 81 Söderhamn
0650-924 79 (Hälsotorget Hudiksvall)
Öppet onsdagar 8.00–14.00

Hälsotorgets e-tjänster

Genom Hälsotorgets e-tjänster kan du boka tid direkt, av- och omboka en tid, göra intresseanmälan till grupp eller kontakta Hälsotorgets personal.

Hälsotorgets e-tjänster hittar du på

Till toppen av sidan