1177

Covid-19Dags att vaccinera sig igen?

Covid-19 fortsätter att spridas och därför är det viktigt att fortsätta vaccinera sig. Alla som är 18 år eller äldre kan göra det. Du rekommenderas att vaccinera dig om du är 65 år eller äldre, eller har en ökad risk att bli allvarligt sjuk. Här får du veta hur du gör.

Aktuella artiklar

Antal fall av RS-virus ökar

De allra flesta som smittas av RS-virus får en lindrig infektion, men en del barn kan bli allvarligt sjuka och behöva få vård på sjukhus. Läs mer om RS-virus hos barn.

Vaccinera dig mot influensa

Du som är 65 år eller äldre, kroniskt sjuk eller gravid rekommenderas att vaccinera dig mot säsongsinfluensan. Den 8 november startar vaccinationerna.

Sök vård digitalt

I appen Min vård Gävleborg kan du ha digitala besök med vården via chatt, ljud eller video. Du kan även söka vård och använda andra digitala tjänster.

Aktuella artiklar

Påfyllnadsdos covid-19

Du som är 18 år och äldre kan boka tid digitalt med hjälp av bank-id eller e-legitimation. På enskilda orter erbjuds också drop-in. Ring 026-15 03 00 om du saknar bank-id, vill ha hjälp att boka tid eller har frågor om drop-in.

Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning finns besöksrestriktioner som du som anhörig bör följa när du besöker en närstående på sjukhus eller följer med till en hälsocentral.

Aktuella artiklar

Logga in på ett säkert sätt

Logga inte in på 1177.se genom andra webbplatser. Öppna alltid ett nytt fönster och logga in från webbplatsen 1177.se. Läs mer om hur du loggar in på ett säkert sätt.

Mindfulness mot stress

Känner du dig stressad? Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera stress och oro.

Behöver du en bettskena?

En bettskena är ett vanligt hjälpmedel för att hindra att du pressar ihop tänderna på natten.

Vill du sluta röka?

Bättre andedräkt är en av många fördelar med att sluta röka. Läs om vad du kan få för stöd.

Till toppen av sidan