Hjärtmottagning Sandviken

Lasarettsleden 4, 811 60 Sandviken

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
026-15 43 70
Öppet idag
 • 08:00 - 11:45
 • 12:45 - 16:00
Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider
  • Mån - Fre08:00 - 09:30
  Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 11:45
  • Mån - Fre12:45 - 16:00

  Besöksadress:
  Lasarettsleden 4, 811 60 Sandviken
  Län, kommun:
  Gävleborgs län, Sandviken
  Postadress:
  Sandvikens närsjukhus, Hjärtmottagning, Lasarettsleden 4 -223-, 811 60 Sandviken

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Hjärtmottagningen finns på Sandvikens sjukhus, huvudentré, plan 4. För att resa kollektivt besök xtrafik.se.

  Hitta på plats:

  Ingång huvudentrén: Ta hissen till plan 4.

  Till hjärtmottagningen kommer du som är i behov av specialistkompetens inom kardiologi. De flesta kommer via remiss eller efter att ha varit inlagd på hjärtavdelningen.


  Mottagningen behandlar och följer upp många typer av hjärtsjukdomar. De största grupperna är ischemisk hjärtsjukdom (kärlkramp/hjärtinfarkt), hjärtsvikt, klaffel och rytmrubbningar. Du som bedöms vara i behov av en kontinuerlig kontakt med hjärtsjukvården kommer att kallas för regelbundna uppföljningar till läkare eller sjuksköterska.


  På mottagningen finns sjuksköterskebaserad mottagning för hjärtsvikt, uppföljning efter hjärtinfarkt, rytmrubbningar, pacemaker med mera. Vid behov finns även fysioterapeut, kurator och dietist som mottagningen samarbetar med.


  Mottagningen tar även emot dig som är över 18 år och har vårdats för medfödda hjärtfel som barn. Denna patientgrupp kallas ofta GUCH (grown-ups with congenital heart disease).

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Remisskrav

  Din läkare kan skicka en remiss till oss. Du kan också själv skicka en så kallad egen vårdbegäran. En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt av vårdmottagningen som om den vore en remiss från läkare. Det är viktigt att komma ihåg att en egen vårdbegäran inte betyder att du verkligen har rätt att få specialistvård. Som vårdsökande kan du då istället bli hänvisad till din hälsocentral eller till egenvård. Egen vårdbegäran kan inte göras till alla verksamheter.

  Åldersregler

  Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

  Du kan bokas på besök till läkare eller specialistsjuksköterska. Du kan även nå oss via våra e-tjänster eller på våra telefontider. När du ringer till oss ställs du i telefonkö och blir uppringd på en angiven tid.

  Till toppen av sidan