Centraloperation Gävle

Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle

Telefonnummer:

026-15 40 64

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle
Vägbeskrivning:
Preoperativa mottagningen och operationsmottagningen ligger på plan 05 i hus 4. Gå in vid stora entrén vid Gävle sjukhus alternativt ingång 6 eller 19 och ta hiss till plan 5. Följ därefter skyltningen till operationsmottagningen. För att resa kollektivt besök xtrafik.se.
Län, kommun:
Gävleborgs län, Gävle
Postadress:
Gävle sjukhus, Lasarettsvägen 1 -148-, 801 87 Gävle
  • På den preoperativa mottagningen görs en bedömning av hälsotillståndet av en narkosläkare eller narkossjuksköterska och utifrån det väljer man form av bedövning eller sövning.

  • På operationsmottagningen förbereds du som patient inför din operation. Syftet med förberedelsen är att se till att du mår bra och är redo för din operation. Här byter du om och personal tar hand om dina personliga tillhörigheter medan du opereras. Du får de läkemedel som ordinerats samt möjlighet att träffa opererande läkare.

    För oss är du som patient viktig liksom vårdhygien, patientsäkerhet, integritet, flöden och bra logistik.

    Välkommen!

På operationsavdelningens tio operationssalar utförs både akuta och planerade operationer.


Vissa patienterna kommer direkt hemifrån till operationsmottagningen, förbereds för operation samt får byta om till operationskläder. Andra patienter kommer från en vårdavdelning på sjukhuset. Efter operationen vårdas patienterna allt från en halvtimme till flera timmar på en uppvakningsavdelning , ibland över natten, innan de kommer tillbaka till vårdavdelningen eller får gå hem.


I samband med narkos eller bedövning är det viktigt att magsäcken är tom. Det är lika viktigt att du inte är fastande onödigt länge. Vi rekommenderar att du äter och dricker som vanligt fram till sex timmar innan du ska opereras och att du dricker klara vätskor (max 2 dl) fram till två timmar före din operation. Klara drycker är vatten, kaffe/te utan mjölk, klar saft och sportdryck. Drick gärna sockerhaltiga drycker som hjälper dig att minska de obehag du kan känna när du inte äter.

OBS! Apelsinjuice och mjölk räknas inte som en klar dryck. Har du inte fått några särskilda instruktioner får du äta fram till 24.00 dagen före operationen. Har du operationstid 12.00 eller senare bör du äta en lätt frukost före 6.00. Du får dricka klara drycker (max 2 dl) fram till två timmar före operationen. Mediciner som du tar på morgonen tar du som vanligt med lite vatten.

Information till patienter

Om du behöver komma i kontakt med operationsmottagningen vid till exempel försening eller förhinder på operationsdagen, ring 026-63 73 66 dagtid 7.00-16.00, övrig tid 026-15 40 64.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region