Lätt svenska

Sjukdomar och besvär

Symtom/sjukdom - svenska lättläst

Current articles

Visa innehåll som:
 • Urinvägsinfektion hos vuxna

  Urinvägsinfektion hos vuxna - svenska lättläst

  Du som har urinvägsinfektion kan behöva kissa ofta. Det kan också svida när du kissar. Hos kvinnor brukar urinvägsinfektion gå över av sig själv. Män behöver oftast behandling med antibiotika.

 • Urinvägsinfektion hos barn

  Urinvägsinfektion hos barn - svenska lättläst

  Urinvägsinfektion är en vanlig sjukdom hos barn. Infektionen kan göra att barnet behöver kissa ofta. Det kan också svida när barnet kissar. Det är viktigt att söka vård om ditt barn har urinvägsinfektion.

 • Hemorrojder

  Hemorrojder - andra språk - svenska lättläst

  Har du besvär av hemorrojder? Du kan själv försöka läka dem.

 • Hiv och aids

  Hiv och aids - svenska lättläst

  Hiv är ett virus som kan spridas mellan människor och orsaka en infektion. Då kan du få andra sjukdomar som kallas aids. Det finns behandling mot hiv och aids.

 • Mässling

  Mässling - svenska lättläst

  Mässling är en sjukdom som beror på ett virus. En del personer blir allvarligt sjuka. I Sverige är sjukdomen ovanlig eftersom vaccin mot mässling ingår i vaccinationsprogrammet för barn.

 • Tuberkulos – tbc

  Tuberkulos – tbc - svenska lättläst

  Tuberkulos är en sjukdom i lungorna. Sjukdomen ger hosta i flera veckor. De flesta blir helt friska med behandling.

 • Magsjuka

  Magsjuka - svenska lättläst

  Magsjuka är mycket vanligt och brukar gå över snabbt. Du kan må illa, kräkas och ha diarré. Det är viktigt att dricka mer än vanligt när du är magsjuk.

 • RS-virus hos barn

  RS-virus hos barn - svenska lättläst

  Infektioner med RS-virus är mycket vanliga. De flesta barn blir sjuka som vid en förkylning. En del barn kan bli mycket sjuka och behöva få vård på sjukhus.

 • Influensa

  Influensa - svenska lättläst

  Influensa är en sjukdom som beror på ett virus. Du kan få hög feber och ont i huvudet, kroppen och halsen. En del blir mycket sjuka och behöver vård på sjukhus.

 • Feber hos barn

  Feber hos barn - svenska lättläst

  Feber betyder att temperaturen i kroppen är högre än vanligt. Det är ett sätt för kroppen att försvara sig mot infektioner. Barn får ofta feber.

 • Löss i håret

  Löss i håret - svenska lättläst

  Kliar det i ditt hår, nära huden? Det kan bero på löss. Löss sprids bara genom direkt kontakt hår mot hår. Du ska behandla dig så fort som möjligt, om du har fått löss. Det gör du själv hemma.

 • Skabb

  Skabb - svenska lättläst

  Du kan ha skabb om det kliar mycket över hela kroppen. Skabb är en liten parasit som lever i huden. Skabb sprids genom direkt kontakt, hud mot hud. Kontakta vårdcentralen om du tror att du har skabb.

 • Biten av fästing

  Biten av fästing - svenska lättläst

  Fästingar är små spindeldjur som biter sig fast på huden och suger blod. Ta bort fästingar som du hittar på huden. Ibland kan fästingar sprida sjukdomar. Då kan du behöva söka vård.

Mer innehåll på lätt svenska

Lätt svenska

Här kan du se det innehåll på 1177.se som finns på lätt svenska. Välj region högst upp på sidan för att se vad som gäller för dig.

1177 på andra språk

Här kan du se en lista med andra språk där det finns översatt material. Sidan är på engelska.

Till toppen av sidan