KONTAKTA VÅRDEN PÅ NÄTET

Hur gör man om man vill byta vårdcentral?

Innehållet gäller Stockholms län

Vill du välja eller byta vårdcentral eller barnavårdscentral? Gör ditt val på nätet så behöver du inga pappersblanketter. Du kan också se var du är listad.

Barn blir omplåstrat

Du bestämmer själv vilken vårdcentral du ska gå till. Logga in för att se din listning eller för att göra ditt val. Vårdcentraler kallas också för husläkarmottagningar. Läs mer om mottagningarna.

Du som har barn under 13 år kan välja vilken vårdcentral eller barnavårdscentral du vill att ditt barn ska gå till. Det gör du via din egen inloggning. Läs mer om att göra vårdärenden för ditt barn.

Fullt på mottagningen

Det kan hända att mottagningen som du vill välja redan har så många patienter att de inte kan ta emot några nya. Då kan du välja en annan mottagning och ställa dig på en väntelista hos den fulla mottagningen.

Välja läkare

Om du vill välja en särskild läkare på vårdcentralen skriver eller säger du det när du väljer mottagning. 

Vill du välja en mottagning i ett annat län?

När du har loggat in kan du än så länge bara välja mottagningar i det landsting eller den region där du är folkbokförd. Fram tills dess att e-tjänsterna är anpassade efter den nya patientlagen kan du kontakta vården i andra delar av landet på andra sätt, exempelvis via telefon. På sidan Patientlagen finns information om den nya lagen och om hur du väljer vårdmottagning i olika landsting och regioner.

Till toppen av sidan