PRESSKONTAKT

För press och media

För pressfrågor på nationell nivå, kontakta Ineras pressfunktion (bemannas kontorstid). Kontakta oss via formuläret nedan eller ring 072 - 450 01 45.

Regionala presskontakter

Söker du presskontakt för 1177 Vårdguiden regionalt, kontakta respektive regions pressavdelning. 

Ineras respektive regionernas uppdrag för 1177 Vårdguiden

Inera har ett nationellt uppdrag för 1177 Vårdguiden. Regionerna ansvarar för hur hälso- och sjukvården är organiserad och hur 1177 Vårdguiden bedrivs regionalt. Har du frågor som rör 1177 Vårdguiden på nationell nivå ska du kontakta pressfunktionen på Inera. Gäller frågan det regionala uppdraget ska du kontakta respektive regions pressavdelning.

 

Kontakta pressfunktionen på Inera

Det här formuläret ska enbart användas av journalister eller annan media som vill komma i kontakt med 1177 Vårdguidens nationella förvaltning på Inera.

Läs mer på Tyck till om innehållet på 1177.se om du istället vill kontakta vården för tidbokning, frågor om egen hälsa eller synpunkter på din vård.

Använd 1177 Vårdguiden som källa och intervjua våra experter

Innehållet på 1177.se är faktagranskat i flera led, och produceras i samarbete med sakkunniga som är verksamma ute i vården. Därför är 1177.se en tillförlitlig och bra källa till kunskap när det gäller frågor som rör vård, hälsa och sjukdom. Använd gärna 1177.se när du skriver medicinska artiklar. Ange varifrån informationen är hämtad. Många gånger är det också användbart att ange länkar direkt in i sajten.

Vi hjälper dig också gärna med att komma i kontakt med någon av våra experter, som står bakom innehållet på sajten.

Använda bilder och illustrationer

Om du vill använda bilder och fotografier, kontakta redaktionen för att få kontaktuppgifter till illustratören eller fotografen.

Korta fakta om 1177 Vårdguiden på webb och telefon

1177 Vårdguiden erbjuder hela Sverige råd om vård, dygnet runt på webb och telefon. Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan.

1177 Vårdguiden på telefon

Telefonnumret 1177 är det nationella numret för sjukvårdsrådgivning per telefon. Sjuksköterskorna som besvarar samtalen bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till lämplig vårdmottagning när så behövs. Sjuksköterskorna besvarar omkring fyra miljoner samtal per år.

1177 Vårdguiden på webben

Webbplatsen 1177.se erbjuder både kvalitetssäkrad och användarvänlig information, och tjänster som underlättar den egna och närståendes kontakter med vården. De tusentals faktatexter som finns, är producerade i samarbete med runt 350 manusförfattare och faktagranskare som arbetar i vården ute i landet. På 1177.se finns en frågetjänst, där man anonymt kan ställa frågor och få ett personligt svar från olika experter. Man kan också söka och hitta vård i hela Sverige och använda lokala e-tjänster för att kontakta vården.

1177.se anpassas automatiskt beroende på var man bor och man kan därför få nyheter, information och länkar till de e-tjänster som är aktuella i det egna landstinget eller regionen.

Till toppen av sidan