Hälsocenter Surahammar

Köpmangatan 25, Surahammar

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
021-17 64 00
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 16:00
   Öppettider
   • Tor - Fre08:00 - 16:00 förbokade tider

   Besöksadress:
   Köpmangatan 25, Surahammar
   Län, kommun:
   Västmanlands län, Surahammar
   Postadress:
   Köpmangatan 25, 735 35 Surahammar
   Webbplats:
   https://www.1177.se/Vastmanland/halsocenter-surahammar

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Finns på Surahammars Vårdcentral.

   Hälsocenter är en verksamhet inom Region Västmanland. Vi erbjuder stöd och vägledning när det handlar om matvanor, fysisk aktivitet, stresshantering, sömn, tobaksavvänjning och alkohol. Vi som arbetar här är hälsovägledare och du kan träffa oss i individuella samtal. Vi fokuserar på att hitta lösningar tillsammans och gör en plan utifrån dina behov och förutsättningar. Du får stöd att hitta den metod och de verktyg som fungerar för just dig.

   Vi riktar oss till dig som bor i Surahammars kommun.

   All verksamhet på Hälsocenter är kostnadsfri, förutom tobaksavvänjning (170 kr högkostnadsskydd gäller). Information gällande avgift för uteblivande från aktivitet på Hälsocenter. Om du uteblir från en bokad aktivitet på Hälsocenter kommer du få betala 270 kr. Detta gäller bokat hälsosamtal, gruppträff, digitalt videosamtal eller telefonmöte. För att undvika avgiften måste du av- eller omboka dig senast kl. 08.30 samma dag som bokningen är via telefon 021-176400 (tala in ett meddelande), eller via 1177 e-tjänster (logga in med e-legitiomation). Ibland händer det förstås saker som man inte kan veta i förväg. Om du anser att du p g a omständigheter hade goda skäl att utebli behöver du kontakta ditt Hälsocenter så snart som möjligt för att få hjälp med att makulera din faktura.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Doftfritt. Parfym, rakvatten och andra starka dofter kan vara besvärligt för en del. Undvik därför detta när du besöker oss.

   Remisskrav

   Du behöver ingen remiss för besök hos oss.

   På Hälsocenter kan du få stöd och vägledning när du vill förändra dina levnadsvanorvanor och förbättra din hälsa. 

   HÄLSOSAMTAL. Individuell coaching om fysisk aktivitet, matvanor, stresshantering, sömn, tobak eller alkohol. Samtalet styrs efter dina förutsättningar. Välj om du vill besöka oss på Hälsocenter, via videosamtal eller telefonsamtal.

   GRUPPER

   För tid och datum, kolla vårt nyhetsbrev under "På gång" eller kontakta oss.

   - Prova på Mindfulnessgrupp. I Mindfulness tränar du din förmåga att vara mer medvetet närvarande i nuet, hantera stress och visa omsorg om dig själv. 

   - Viktgrupp, viktnedgång på ett hälsosamt sätt. I gruppen fokuserar vi på beteenden och vanor kring mat och motion. 

   - Motionsgrupp, för dig som vill öka din kunskap om fysisk aktivitet och dess effekter i kroppen, samt bli mer aktiv utifrån egna förutsättningar.

   Alla aktiviteter är kostnadsfria, förutom tobaksavvänjning. Uteblivet besök debiteras, läs mer under fliken "Om oss". Hälsocenter är för dig som bor i Västmanland och har fyllt 16 år.

   Drop-in och föreläsningar är inställt tils vidare.

   • De flesta är stressade emellanåt och det behöver inte innebära problem så länge du har kontroll, kan släppa det som stressar dig och koppla av. Har stressen däremot tagit för stor plats i ditt liv kan samtal om stresshantering vara något för dig. Hos oss f´år du stöd och vägledning i det du behöver förändra. På Hälsocenter erbjuder vi också att prova på mindfulness där du får träna din förmåga att hantera stress genom övningar som syftar till lugn och medveten närvaro

    Läs mer om stress på 1177.se

     

     

     

   • Människokroppen är skapt för rörelse. Motion gör oss friskare, piggare och mer välmående. På Hälsocenter kan du få stöd till att bli mer fysiskt aktiv.

    I våra coachande samtal kan du även få hjälp individuellt att komma igång, samt sätta rimliga mål med din träning. Vi erbjuder även möjlighet att få ett personligt hemmaträningsprogram.

    Läs mer på 1177 Fysisk aktivitet

     

     

     

   • Maten är livsviktig för människan, men det det är inte alltid lätt att veta vad som är bra mat. Eller så vet du det, men har svårt att genomföra förändringarna på egen hand eller reda ut hur du ska börja. Hos oss får du hjälp och vi fokuserar på de vanor och beteenden kring mat som du vill förändra. Hälsocenter arbetar inte efter någon diet utan utgår från varje enskild individ för att hitta nya hållbara och hälsosamma vanor. I vår kostrådgivning använder vi oss av livsmedelsverkets rekommendationer.

    Läs mer om kost på 1177.se

     

   • Sömnproblem kan bottna i många olika saker och kan i sin tur orsaka nya problem med exempelvis stress, trötthet och vikt. På Hälsocenter kan du få hjälp att reda ut hur dina vanor och rutiner påverkar din sömn och få stöd att göra de förändringar i vanorna som du själv önskar.

    Läs mer om sömn på 1177.se

   • Du kan få hjälp att sluta röka eller snusa via individuella tobaksavvänjningssamtal. Patientavgift gäller.       (170 kr/träff, högkostnadsskydd gäller).

    Läs mer om tobak på 1177.se

   • Ungefär en miljon människor i Sverige dricker såpass stor mängd alkohol att det ökar risken för hälsoproblem. Men många upplever inte att de dricker för mycket och ser det inte som ett hälsoproblem. Det kan vara svårt att själv se var gränserna går. Redan små mängder alkohol ökar risken för en rad olika hälsoproblem. Vi erbjuder stöd om du vill förändra dina alkoholvanor.

    Läs mer om alkohol på 1177.se

     

   Till toppen av sidan