1177

Vaccinera digmot TBE

Västmanland är riskområde för TBE. Du rekommenderas att vaccinera dig om du vistas mycket i naturen eller andra grönområden där det kan finnas fästingar. För barn och unga i åldern 3–19 år är vaccinationen avgiftsfri på samtliga vårdcentraler i Västmanland.

Aktuellt i Västmanland

Chatta med vården

Vill du söka vård eller har råd om vård digitalt kan du använda chatten. Den är öppen klockan 08.00-22.00.

Vaccination mot HPV - boka tid

Du som är kvinna och född 1994-1999 kan boka tid för vaccination mot HPV. När du vaccinerar dig mot HPV minskar risken att få livmoderhalscancer. HPV kan ge cellförändringar som i sin tur kan utvecklas till livmoderhalscancer.

Magsjuka - kräkningar och diarré

Magsjuka kommer ofta snabbt med kräkningar, diarréer och illamående. Trots att du kan må mycket dåligt brukar magsjuka sällan vara allvarlig.

Ont i halsen - Halsfluss?

Halsfluss är en infektion i halsmandlarna som kan bero på virus eller bakterier, oftast streptokockbakterier. Vanliga symtom är att du får ont i halsen, feber och svårt att svälja. Infektionen kan gå över av sig själv, men ibland behövs behandling.

Feber hos barn

Barn får lätt feber, men det behöver inte betyda att de är särskilt sjuka. Det viktiga är hur barnet mår i övrigt.

Bihåleinflammation

Bihåleinflammation är en vanlig sjukdom som kommer i samband med en förkylning. Vanliga symtom är att det gör ont i ansiktet och att du blir täppt i näsan. Sjukdomen går oftast över av sig själv, men ibland behövs behandling.

Förnya dina recept

Kom ihåg att förnya dina recept. Under sommaren kan det ta längre tid att få ut läkemedel. Du rekommenderas ha en månads förbrukning hemma.

Så fungerar vården

Hur hittar jag rätt i vården? Kan jag välja specialistvård själv? Vad kostar det? Här finns mer information om hur vården fungerar generellt, och även vad som gäller specifikt för Västmanland.

Påverkad framkomlighet till sjukhuset i Västerås

På sjukhusområdet i Västerås byggs ett nytt akutsjukhus och därför pågår vägarbeten som påverkar framkomligheten när du besöker oss.

Aktuella artiklar

Hjälp och stöd om du är nedstämd

Det finns många olika anledningar till att känna sig ledsen, orolig eller stressad. Läs om vad du kan göra själv för att må bättre och när du ska söka vård.

Borsta tänderna på barn

En gnutta tålamod kan vara bra att ta med in i badrummet. Här hittar du fler tips för att hålla tänderna rena.

Är du förkyld?

En förkylning brukar gå över av sig själv, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen.

Till toppen av sidan