Hälsocentralen Premicare Ljustadalen

Söndagsvägen 4, 863 34 Sundsbruk

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Söndagsvägen 4, 863 34 Sundsbruk
Län, kommun:
Västernorrlands län, Sundsvall
Postadress:
Söndagsvägen 4, 863 34 Sundsbruk
Webbplats:
http://www.premicare.com

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Vi finns på Söndagsvägen 4 i Sundsbruk.

Vi erbjuder ett brett utbud av hälso- och sjukvård. Vårt mål är att du ska få bästa möjliga tillgänglighet, service och bemötande när du behöver hjälp. Hos oss har du tillgång till läkare, distriktssköterskor, sjukgymnaster, kurator, sjukskrivningskoordinator. BVC-mottagning och MVC-mottagning.Vi sätter patienten i centrum varför det är viktigt att du får rätt vård av rätt person.

Driftsform

Driftsform: Privat

Välkommen till Premicare Ljustadalen!

För rådgivning/tidsbokning är du välkommen att ringa oss på 060-607 95 00, knappval 3. Du får då knappa in ditt personnummer och telefonnummer och får sedan angiven tid då vi ringer upp dig. 

Via e-tjänsten Boka tid direkt har du möjlighet att själv boka din tid. Det är viktigt att du läser igenom villkoren för e-bokningar innan du bokar din tid. Vi erbjuder följande typer av e-bokningar:

 • Boka tid till fysioterapeut/sjukgymnast - Här kan du som har besvär från muskelapparaten boka tid för exempelvis ryggbesvär, nackbesvär, ledbesvär eller muskelbesvär. OBS! Ta kontakt med vårdcentralen om ditt besök innefattar bedömning av ny skada i och med trauma, om du har behov av smärtlindring eller ett sjukintyg. Vid osäkerhet kring bokning kontakta oss på telefon 060-59 55 12 eller skriv en fråga via Kontakta fysioterapeut (sjukgymnast)
 • Prickmottagning - fotografering av (max 3 st) födelsemärken/pigmentfläckar av undersköterska. Har du sår, hudutslag, eksem, akne etc. ska du INTE boka tid till prickmottagningen. Ring istället och rådgör med sjuksköterska på hälsocentralen. Du måste vara minst 18 år. Tiden är ungefärlig, viss väntan kan förekomma. Kom gärna 10 minuter innan ditt bokade besök. Vill du läsa mer om hur besöket går till kan du göra det här: Prickmottagningen - Premicare

 • Familjeläkare kallas även allmänläkare och är specialister i allmänmedicin. Det är en egen specialitet som innebär en bred kompentens i de flesta sjukdomar och symtom. En familjeläkare är specialist på hela människan, i alla åldrar, och har en helhetssyn som är viktig i basen för det långsiktiga måendet.

  För att boka en tid hos någon av våra läkare ringer du 060 - 607 95 00 och väljer knappval 3 för tidsbeställning. Du kommer då att få knappa in ditt personummer och telefonnummer och får sedan en angiven tid då du blir uppringd av någon av våra distriktssköterskor.

 • Distriktssköterska finns för rådgivning, tidsbokning och viss receptförnyelse. Du får stöd och behandling inom områden som bland annat:

  För att komma i kontakt med distriktssköterska ringer du 060 - 607 95 00, knappval 3 för tidsbeställning. Du får knappa in ditt personnummer och telefonnummer och får sedan en angiven tid där du blir uppringd.

 • Upplever du smärta eller stelhet i muskler, leder och/eller nerver kan du kontakta våra fysioterapeuter för bedömning och rådgivning. Du kan välja mellan att boka tid via e-tjänsten Boka tid direkt eller genom att ringa oss på 060-607 95 00 (knappval 5). Du kan också skicka ett meddelande via e-tjänsten Kontakta fysioterapeut (sjukgymnast). Observera att du inte kan boka tid genom att skicka ett meddelande!

  Här kan du läsa mer om fysioterapi och vad det innebär:

 • Du som har diabetes erbjuds regelbunden kontakt med en diabetessköterska. Har du frågor om din sjukdom och/eller behandling är du välkommen att kontakta oss på telefon 060-607 95 00 (knappval 3). Du kan också skicka ett meddelande till oss via vår e-tjänst Kontakta diabetessköterska, men observera att du inte kan boka en tid den vägen eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande till oss.

  Vi lämnar också ut diabeteshjälpmedel. Har du funderingar kring dina diabeteshjälpmedel är du välkommen att kontakta oss. Du kan använda e-tjänsterna via 1177 eller nå oss via telefon 060-607 95 00.

  Här kan du läsa mer om diabetes:

  Här kan du läsa om och få tips på sunda matvanor vid diabetes typ 2:

 • Du som har astma och/eller KOL får träffa vår sjuksköterska med specialkunskaper inom just detta område. Du får göra regelbundna kontroller av din astma och/eller KOL för att se om din behandling är tillräcklig eller kan behöva justeringar. Det är även hos vår sjuksköterska som du får göra undersökningar relaterade till detta såsom spirometri.

  Här kan du också läsa mer om metoder som mäter lungfunktionen:

  Om du behöver hjälp att sluta röka eller snusa kan du få hjälp även med detta här.

  Via e-tjänsten Kontakta astma/KOL-sköterska kan du med etablerad kontakt ställa frågor och/eller lämna information angående ditt tillstånd/behandling. 

  Vill du läsa med om att sluta röka eller snusa kan du göra detta här nedan:

 • Du som har behov av kontinenshjälpmedel kan använda vår e-tjänst Förnya förskrivning av inkontinenshjälpmedel alternativt kontakta vår kontinenssköterska för att få hjälp med detta.

  Om du har frågor eller funderingar angående detta kan du ringa oss på 060-607 95 00, knappval 3 för att tala med distriktssköterska. 

  Här kan du läsa mer om olika typer av inkontinens samt om hjälpmedel vid inkontinens:

 • Om läkare eller sjuksköterska bedömer att du behöver lämna prover eller om du har remiss för provtagning från specialistklinik är du välkommen till vårt Laboratorium för att lämna dessa.

  För att boka tid för provtagning ringer du 060-607 95 00, knappval 4.

  Här kan du läsa mer om provtagningar och mätningar:

 • Vår kurator erbjuder samtalsstöd, bedömning och behandling. Vår kurator finns tillgänglig både för fysiska möten på enheten samt via videomöten.

  Kontakta oss via telefon för att komma i kontakt med kurator 060-607 95 00, knappval 3 för rådgivning/tidsbokning.

  Du som redan har en etablerad kontakt med vår kurator kan använda e-tjänsten Kontakta kurator för att ställa frågor och/eller lämna information.

 • Vår rehabkoordinator finns för dig som är eller riskerar att bli sjukskriven. Rehabkoordinatorns uppgift är att kartlägga dina rehabiliteringsbehov och har ett nära samarbete med din läkare, övrig rehabiliteringspersonal och handläggare från Försäkringskassan.

  För att komma i kontakt med rehabkoordinator ring oss på mottagningen på 060-607 95 00, knappval 3 för rådgivning/tidsbokning. Du kan också komma i kontakt med vår rehabkoordinator via e-tjänsten Kontakta rehabkoordinator.

  Här kan du läsa mer om sjukskrivning och rehabilitering.

 • En fast vårdkontakt fyller en viktig funktion för dig med omfattande behov av hälso- och sjukvård. En fast vårdkontakt kan även fylla en viktig funktion för dina närstående.

  En fast vårdkontakt finns för att bistå och stödja patienter i kontakterna med vården och hjälpa till att samordna vårdens insatser.

  Här kan du läsa mer om vad en fast vårdkontakt är och vad det innebär:

 • BVC håller till i lokaler på Timrå Vårdcentral i Centrumhuset (Köpmangatan 31), mitt i Timrå Centrum.

  BVC är till för ditt barn och dig som förälder. Barnet erbjuds bl a hälsoundersökningar och vaccinationer från att barnet är nyfött upp till förskoleklass. Du som förälder kan få stöd och råd om du behöver det genom bl a föräldrastödsgrupper.

  BVC kan i ett tidigt skede upptäcka hälsoproblem, sjukdomar eller funktionsvariationer hos barn. Det gör att både du och ditt barn kan få hjälp och stöd tidigt. 

  För kontakt med BVC för kan du kontakta:

  Erika Blom, tel: 060-607 95 03.

  Telefontid 8.00-9.00, helgfria vardagar. 

  Du kan också använda e-tjänsten Kontakta BVC. OBS! Du dirigeras till Premicare Timrås e-tjänst.

  Här kan du läsa med om vad BVC innebär:

 • Mödravårdscentralen sköter graviditetskontroller, föräldrautbildningar, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning. Här handhas även provtagning och information om sexuell överförd sjukdom.

  Det finns även en mödra-/barnpsykolog knuten till MVC.

  Här hittar du kontaktuppgifter till våra barnmorskor:

  Eva Larsson, tel: 073-800 04 32

  E-post: eva@dinbarnmorska.com

  Kajsa Lindqvist, tel: 073-800 02 12

  E-post: kajsa@dinbarnmorska.com

  Du kan också använda e-tjänsten Kontakta MVC (mödravård och preventivmedel).

  Här hittar du våra övriga e-tjänster kopplade till MVC:

  Premicare Primärvård i samarbete med DinBarnmorska i Sundsvall.

 • Vill du göra en förändring i din livsstil kan vi hjälpa till med stöd och behandling. Det kan handla om att du vill ändra din kost, sluta eller minska på tobak och/eller alkohol eller ha råd och/eller stöd gällande din fysiska aktivitet.

  Du som fyller 40, 50 och 60 år erbjuds en kostnadsfri hälsoundersökning med hälsosamtal. Vi skickar en kallelse till dig och det är självklart frivilligt att komma. Läs mer om detta nedan:

  Har du frågor gällande hälsoundersökningar och/eller är intresserad av stöd och behandling inom hälsa och livsstil är du välkommen att kontakta oss på 060-607 95 00. Du kan också använda e-tjänsten Vill du ha stöd i dina levnadsvanor?

  Här kan du läsa mer om ämnet "Liv och hälsa". Här kan du läsa om motion, sömn, stress och återhämtning, alkohol, tobak, mat och näring samt mycket mer. Du kan också göra hälsotester.

 • Dietisten besitter specialkunskaper om kostens betydelse vid hälsa och sjukdom och arbetar med att förebygga och behandla sjukdomar med hjälp av kosten.

  För att få komma till dietisten krävs remiss. Kontakta mottagningen för information om just dina möjligheter att få träffa dietist på tel 060-607 95 00, knappval 3 för rådgivning/tidsbokning.

Till toppen av sidan