1177

VirusvinterStanna hemma om du är sjuk!

Nu är det många som får covid-19, influensa och andra smittsamma sjukdomar. En del blir allvarligt sjuka. Du kan göra mycket för att minska risken att smittas, eller att smitta andra. Stanna hemma om du är sjuk.

Aktuellt i Västernorrland

1177 direkt

Med tjänsten 1177 direkt kan du söka vård digitalt i din region. Du kan få behandling för många symtom och besvär lika bra genom att kontakta vården digitalt, i stället för att besöka vården.

Sök vård digitalt

Genom att välja digital vårdchatt kan du enkelt komma i kontakt med 1177, regionens hälsocentraler via deras egna sidor eller Barn-och ungdomsentrén (om du är 6-12 år) . Påbörja ditt vårdärende när som helst genom att svara på frågor om dina besvär. Du når chatten via appen ”Min vård Västernorrland" eller genom att logga in via länkarna i texten nedan. Appen går att ladda ner via appstore.

24 januari: Var med och utrota livmoderhalscancer

Du som är kvinna och är född mellan 1994 och 1999 har nu möjlighet att vaccinera dig kostnadsfritt mot humant papillomvirus, HPV. Det gäller även dig som redan är vaccinerad eftersom det nya vaccinet ger ett bredare skydd än det som gavs innan 2019.

Hur och när ska jag vaccinera mig mot covid-19 under 2023?

Folkhälsomyndigheten rekommenderar ytterligare en påfyllnadsdos mot covid-19 för äldre och boende på SÄBO från och med den 1 mars 2023.

Aktuella artiklar

Minska risken att bli sjuk i vinter

Läs om vad du kan göra för att minska risken att bli smittad eller smitta andra i vinter.

Få in rörelse i vardagen

En kort promenad eller att du rör på dig hemma kan göra att du mår och sover bättre. Här får du råd om hur du kan få in mer rörelse i vardagen.

Ät hälsosamt

Läs om hur hälsosamma matvanor kan se ut. De kan hjälpa dig att må bra och minska risken för olika sjukdomar.

Att klä barn för att vara ute

Det är vanligt att vara orolig för att barn ska frysa . Läs mer om hur du kan klä ditt barn i kallt väder.

Till toppen av sidan