1177

SommarTa hand om dig

På sommaren är många utomhus. Läs om hur du skyddar dig och dina barn från sol, bett, stick och olyckor vid vatten.

Aktuellt i Västernorrland

Så söker du vård i sommar i Västernorrland

Sommaren är här och då har många semester. Färre vårdpersonal jobbar. Om du blir sjuk eller är med om en olycka ska du få den hjälp du behöver. Ibland räcker det med egenvård i hemmet. Öppettiderna i hälso- och sjukvården kan skilja sig.

Förnya dina recept innan semestertider

Var ute i god tid och förnya dina recept hos din vårdgivare genom att logga in på 1177.se.

Pollensäsongen i full gång

Läs mer om hur du ska minska besvär av pollen om du har en pollenallergi.

Förlossningen i Örnsköldsvik stänger under juli månad

För att kunna fördela resurser under övrig tid stängs förlossningen i Örnsköldsvik under fyra veckor i sommar. Förlossningar kommer under den perioden att ske på sjukhuset i Sundsvall.

8 maj: Lämna in ditt klamydia/gonorré-hemtest till din vårdgivare

Du som beställer ett klamydia/gonorréhemtest via 1177 e-tjänster behöver från och med måndag 13 maj lämna in ditt provtagningskit till en hälso- eller vårdcentral , ungdomsmottagning (om du är under 23 år) eller laboratoriemedicin vid respektive sjukhus. Det behöver inte vara den hälso/vårdcentral som du är listad på.

6 maj: Nu kan du se ditt saldo för frikort när du loggar in via 1177 e-tjänster

I Region Västernorrland får du ett frikort när du kommit upp i 1400 kronor och dina avgifter registreras elektroniskt. När du har uppnått summan för frikort visas det när du anmäler dig på mottagningen.

1177 direkt

Du kan söka vård digitalt genom 1177 direkt som finns i en del regioner. Du får en bedömning av dina symtom och besvär och kan sedan få chatta med vårdpersonal. Om det finns behov går det även att växla över till videosamtal.

Barn och ungdomsentrén - vård för barn och ungdomar med psykisk ohälsa

Genom att använda digital vård kan du enkelt få kontakt med Barn- och ungdomsentrén, en verksamhet som nu tar emot barn i åldern 6-14 år från hela länet med mild till måttlig psykisk ohälsa. Barn- och ungdomsentrén är en länsövergripande verksamhet som erbjuder möjligheten till både digitala och fysiska besök.

Aktuella artiklar

Så påverkas kroppen av alkohol

Alkohol påverkar alltid kroppen negativt, även om du bara dricker lite. Läs mer vad som händer i kroppen när du dricker alkohol.

Mindfulness mot stress

Känner du dig stressad? Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera stress och oro.

Texter på lättläst svenska

Läs korta texter om bland annat sjukdomar, graviditet och hur vården i Sverige fungerar. Texterna är skrivna på lättläst svenska.

Till toppen av sidan