1177

SommarTa hand om dig

På sommaren är många utomhus. Läs om hur du skyddar dig och dina barn från sol, bett, stick och olyckor vid vatten.

Aktuellt i Västernorrland

Så söker du vård i sommar i Västernorrland

Sommaren är här och då har många semester. Färre vårdpersonal jobbar. Om du blir sjuk eller är med om en olycka ska du få den hjälp du behöver. Ibland räcker det med egenvård i hemmet. Öppettiderna i hälso- och sjukvården kan skilja sig.

Färre vårdplatser för barn under sommaren

Under några veckor i sommar kommer vårdplatserna för barn att dras ned. På sjukhuset i Sollefteå gäller det den 24 juni - 29 juli, i Örnsköldsvik den 15 juli - 29 juli.

Förlossningen i Örnsköldsvik stänger under juli månad

För att kunna fördela resurser under övrig tid stängs förlossningen i Örnsköldsvik under fyra veckor i sommar. Förlossningar kommer under den perioden att ske på sjukhuset i Sundsvall.

Information om giftiga svampar på olika språk

Nu finns det en broschyr som beskriver vilka de giftigaste svamparna är.

1177 direkt

Du kan söka vård digitalt genom 1177 direkt som finns i en del regioner. Du får en bedömning av dina symtom och besvär och kan sedan få chatta med vårdpersonal. Om det finns behov går det även att växla över till videosamtal.

Barn och ungdomsentrén - vård för barn och ungdomar med psykisk ohälsa

Genom att använda digital vård kan du enkelt få kontakt med Barn- och ungdomsentrén, en verksamhet som nu tar emot barn i åldern 6-14 år från hela länet med mild till måttlig psykisk ohälsa. Barn- och ungdomsentrén är en länsövergripande verksamhet som erbjuder möjligheten till både digitala och fysiska besök.

9 juli: Inga förändringar i behandlingsrutiner för cancerpatienter

Region Västernorrland vill klargöra att det inte finns några ändringar i behandlingsrutiner för cancerpatienter. Alla patienter kommer att få den behandling de normalt brukar få, även under sommaren.

8 maj: Lämna in ditt klamydia/gonorré-hemtest till din vårdgivare

Du som beställer ett klamydia/gonorréhemtest via 1177 e-tjänster behöver från och med måndag 13 maj lämna in ditt provtagningskit till en hälso- eller vårdcentral , ungdomsmottagning (om du är under 23 år) eller laboratoriemedicin vid respektive sjukhus. Det behöver inte vara den hälso/vårdcentral som du är listad på.

Aktuella artiklar

Så påverkas kroppen av alkohol

Alkohol påverkar alltid kroppen negativt, även om du bara dricker lite. Läs mer vad som händer i kroppen när du dricker alkohol.

Mindfulness mot stress

Känner du dig stressad? Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera stress och oro.

Texter på lättläst svenska

Läs korta texter om bland annat sjukdomar, graviditet och hur vården i Sverige fungerar. Texterna är skrivna på lättläst svenska.

Till toppen av sidan