1177

VardagsmotionRörelse i vardagen

Att komma ut och röra på sig i dagsljus är bra för hälsan. All rörelse räknas. Här får du tips om vad du kan göra för att röra på dig mer i vardagen.

Aktuellt i Västernorrland

12 april: Boka vårens påfyllnadsdos covid-19 - sista chansen

Det finns fortfarande möjlighet att vaccinera dig om du behöver boka en påfyllnadsdos (vårdos). Vaccinationerna kommer att pågå från och med 1 april-30 april. Folkhälsomyndigheten rekommenderar de som är fyllda 80 år och äldre samt du som är 65 till 79 år och behöver hjälp varje dag med att till exempel sköta hygienen och klä på dig en till dos vaccin covid-19 under våren 2024.

8 april: Förnya ditt diabeteshjälpmedel via 1177 e-tjänster

Nu kan du som har diabetes typ 1 och är inskriven som patient enkelt förnya ditt diabeteshjälpmedel om du har en giltig e-legitimation. Du loggar in via 1177 e-tjänster och lägger till mottagning Hjälpmedel Västernorrland. Sedan kan du gå vidare och förnya förbrukningsartiklar till ditt hjälpmedel.

21 mars: Ställ dig i kö för byte till annan hälso-eller vårdcentral via 1177 e-tjänster

Nu så har du som västernorrlänning möjlighet att ställa dig i kö för att byta till en hälso-eller vårdcentral som har tillfälligt intagsstopp för att ta emot fler invånare. Du väljer om du vill göra det genom att logga in i 1177 e-tjänster eller via en blankett som du skickar in till vald hälsocentral.

11 mars: Förlossningen i Örnsköldsvik stänger under juli månad

För att kunna fördela resurser under övrig tid stängs förlossningen i Örnsköldsvik under fyra veckor i sommar. Förlossningar kommer under den perioden att ske på sjukhuset i Sundsvall.

1177 direkt

Du kan söka vård digitalt genom 1177 direkt som finns i en del regioner. Du får en bedömning av dina symtom och besvär och kan sedan få chatta med vårdpersonal. Om det finns behov går det även att växla över till videosamtal.

Barn och ungdomsentrén - vård för barn och ungdomar med psykisk ohälsa

Genom att använda digital vård kan du enkelt få kontakt med Barn- och ungdomsentrén, en verksamhet som nu tar emot barn i åldern 6-14 år från hela länet med mild till måttlig psykisk ohälsa. Barn- och ungdomsentrén är en länsövergripande verksamhet som erbjuder möjligheten till både digitala och fysiska besök.

Pollensäsongen på gång

Läs mer om hur du ska minska besvär av pollen om du har en pollenallergi.

Region Västernorrland erbjuder testning för prostatacancer

Utskicken till män som bor i Västernorrland och fyller 50 eller 56 år fortsätter under 2024. Breven innehåller erbjudande om att testa sig för prostatacancer.

Aktuella artiklar

Hjälp och stöd om du är nedstämd

Det finns många olika anledningar till att känna sig ledsen, orolig eller stressad. Läs om vad du kan göra själv för att må bättre och när du ska söka vård.

Borsta tänderna på barn

En gnutta tålamod kan vara bra att ta med in i badrummet. Här hittar du fler tips för att hålla tänderna rena.

Är du förkyld?

En förkylning brukar gå över av sig själv, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen.

Till toppen av sidan