Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken ViN, Norrköping

Gamla Lasarettsgatan 18, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-105 93 52
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 16:30
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:30

   Besöksadress:
   Gamla Lasarettsgatan 18, Norrköping
   Län, kommun:
   Östergötlands län, Norrköping
   Postadress:
   Barn- och ungdomspsyk kliniken, Såpkullen, Vrinnevisjukhuset, 601 82 Norrköping

   Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Norrköping vänder sig till barn och ungdomar i åldern 0-18 år och deras familjer. Mottagningen är en specialistvårdsresurs vilket betyder att lindrigare psykisk ohälsa hänvisas till exempelvis Barnhälsan eller Ungdomshälsan.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Efter kontorstid kontaktas Barn- och Ungdomspsykiatriska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping (Avdelning S102) på telefon 010-103 11 40 för rådgivning.

   Remisskrav

   Nej

   Välkommen till oss på Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Norrköping.

   Kriser och problem är en naturlig del av livet som man oftast hanterar själv inom familjen, eller i den närmaste omgivningen så som skolan.

   Vi på Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken kan behövas för dig och din familj när svårigheterna blir omöjliga att hantera och inte längre är i lindrig form. Det kan till exempel röra sig om depression, förvirringstillstånd, koncentrationssvårigheter, svårigheter i sociala relationer eller ångestproblem.

   • Den första kontakten med Barn- och ungdomspsykiatriskakliniken (BUP) sker via remiss (från till exempel skola eller vårdgranne) eller via egen skriftlig remiss. Du kan också söka kontakt genom telefonsamtal till vår klinik. För att söka kontakt över telefon bokar du telefontid via vårt kontaktkort på 1177 eller ringer till 010 – 105 93 52 där du genom knappval väljer valet för ny kontakt (3). Du blir då uppringd av någon av våra behandlare på en överenskommen tid. När du blir uppringd får du beskriva vilket problem du önskar få hjälp med. För att vi ska kunna bedöma om ditt barn har psykisk ohälsa/svårigheter som ska tas emot inom specialistpsykiatri och därmed erbjudas nybesök på vår klinik, är det viktigt att du har tid avsatt för samtalet och att det sker i lugn och ro så vi får rätt information om ditt ärende.

    Om vår bedömning är att ni ska kallas till ett nybesök på BUP erbjuds ni tid inom några veckor. Vid telefonsamtalet kommer vi överens om vilka som ska delta vid detta besök, till exempel om barnet/ungdomen ska vara med eller inte. Efter nybesöket tas beslut i behandlingsteam om eventuell fortsatt kontakt med kliniken.

    • Rådgivande och stödjande samtal
    • Familjeterapi
    • Barnorienterad familjeterapi
    • Gruppterapi
    • Kognitiv beteendeterapi
    • Dialektisk beteendeterapi
    • Medicinsk behandling
    • Fysioterapi

     

   • Barntraumateamets främsta uppgift är att stödja barn och ungdomar 0-18 år som drabbats av anhörigs, oftast förälders, plötsliga död i samband med sjukdom, olycksfall, självmord och mord.

   • Nedan hittas information som gäller om de som blivit kallad till bedömningssamtal hos ätstörningsteamet. 

   • Spädbarnsenheten vänder sig till den som är gravid eller nyligen fått barn och behöver stöd i sin anknytning och föräldraroll. Verksamheten erbjuder stöd både enskilt och i grupp. Spädbarnsenhten drivs i ett samarbete mellan Norrköpings kommun och Region Östergötland.

   Till toppen av sidan