Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Vaccinationer

Var vaccinerar jag mig inför en utlandsresa?

Innehållet gäller Västerbotten

I Västerbottens län kontaktar du din hälsocentral, sjukstuga eller infektionsmottagningen på infektionskliniken i Umeå om du behöver vaccinera dig innan du åker utomlands.

Hit vänder du dig

Kontakta din hälsocentral, sjukstuga eller infektionsmottagningen i Umeå om du behöver vaccinera dig innan du åker på en utlandsresa. På flera av länets hälsocentraler kan du få rekommenderade resevaccinationer och hälsoråd inför en resa utomlands.

För att få veta vad som gäller på din hälsocentral måste du kontakta den, antingen genom att ringa eller genom att logga in och använda e-tjänsterna. Det är viktigt att boka in en tid som ligger minst fem veckor före avresan. 

Före vaccinationsbesöket

Till vaccinationsbesöket ska du ta med dig uppgifter om tidigare vaccineringar, eftersom hälsocentralen, sjukstugan eller infektionsmottagningen endast har information om de vaccinationer som har gjorts där. Har du ett vaccinationskort och/eller Världshälsoorganisationens, WHO:s, gula vaccinationscertifikat ska du ta med dem också.

Om du vill vaccinera dig på infektionsmottagningen i Umeå ska du fylla i blanketten Hälsodeklaration inför resevaccination. Den finns också på engelska. Blanketten skrivs ut och fylls i och sedan tar du med den till vaccinationstillfället. Blanketten finns också i pappersform på infektionsmottagningen. 

Blanketten Hälsodeklaration inför resevaccination, pdf, öppnas i nytt fönster

Blanketten Hälsodeklaration inför resevaccination på engelska, pdf, öppnas i nytt fönster

Vad kostar det?

Ett besök för vaccinering kostar 200 kronor. Du betalar också kostnaden för själva vaccinet.

Om du behöver en läkarundersökning i samband med vaccineringen betalar du i stället avgiften för ett läkarbesök plus kostnaden för vaccinet.

Ett läkarbesök kostar 200 kronor.

Till toppen av sidan