Om vaccin mot covid-19

Frågor om bokning

Här kan du läsa frågor och svar om hur du bokar vaccination mot covid-19.

Innehåll - Frågor om bokning

Visa innehåll som:
Vad behöver jag för att använda appen Alltid öppet?

För att använda appen behöver du ett svenskt mobilabonnemang, svenskt personnummer samt BankID eller Freja e-id plus.

Boka i appen alltid öppet med skyddad identitet?

Det finns olika typer av skyddade personuppgifter och det beror på vilken typ du har. Kan du inte logga in i appen Alltid öppet eller om du inte kan se knappen för vaccinationsbokning skall du kontakta din vårdcentral och boka där.

Mitt erbjudande om vaccination har försvunnit i appen Alltid öppet, vad ska jag göra?

Kontakta supporten till Alltid öppet genom att logga in i appen, scrolla längst ner på startsidan och välj ”Support och vanliga frågor“ och sedan ”Support”.

Hur bokar jag tid för vaccination mot covid-19 om jag har en god man?

För att logga in på 1177 behöver man ha en godkänd e-legitimation. Det finns ingen tjänst för att agera ombud, som legal ställföreträdare eller god man. Du kan istället kontakta vården på andra sätt, till exempel på telefon. Personalen hjälper till att boka tid.

Jag har en äldre Android-telefon och appen Alltid öppet fungera inte, varför?

Android säkerhetsuppdaterar inte längre äldre versioner av operativsystemet, från version 7.0 och tidigare. Det innebär att appen Alltid öppet inte fungerar i dessa äldre versioner, eftersom de inte uppfyller de krav på informations- och patientsäkerhet som gäller för Region Stockholm och för medicinsktekniska appar.

Kan jag vaccinera mig mot covid-19 på min vårdcentral?

I första hand ska du boka din covid-19 vaccination via appen Alltid öppet eller genom att ringa telefonbokningen. Du kan också välja att inte boka tid utan gå på drop-in vaccination. Ett fåtal grupper kan även vaccinera sig på sin vårdcentral. Det gäller dig som är äldre och har svårt att ta dig till en covid-19 vaccinatör, bor på LSS boende, har insatser enligt LSS eller har personlig assistent samt dig som saknar svenskt personnummer eller svensk folkbokföringsadress eller har skyddad identitet. Även du som har Downs syndrom och har fyllt 18 år eller är äldre, kan kontakta din vårdcentral för fjärde dosen.

Mer på 1177

Frågor och svar om vaccination mot covid-19

Här hittar du frågor och svar om vaccinationerna mot covid-19. Kontrollera att du har valt region högst upp på sidan. Då får du rätt information för dig. 

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Alla som är 12 år eller äldre kan få vaccin mot covid-19. Här kan du läsa mer om vad som gäller för dig och hur du gör för att vaccinera dig i din region.

Vaccination mot covid-19

Covid-19 är en smittsam infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Till toppen av sidan