Specialister som kräver remiss

Mottagningar som utför neurofysiologiska undersökningar

Innehållet gäller Stockholms län

Du kan själv välja var du ska undersökas när din läkare har bedömt att du behöver genomgå en klinisk neurofysiologisk undersökning. Innan du väljer kan du ta reda på mer om de olika mottagningarna. Du kan även fråga din läkare om hjälp. Din husläkare skickar då en remiss till den klinik du har valt.

Om klinisk neurofysiologi

Vårdgivare som erbjuder klinisk neurofysiologi gör olika undersökningar av det centrala och perifera nervsystemet. Syftet är att kunna hitta förändringar och funktionsstörningar i nervsystem och muskler. Resultaten av dessa undersökningar hjälper patienternas behandlande läkare att ställa rätt diagnos och följa utvecklingen av sjukdomar som till exempel karpaltunnelsyndrommultipel skleros (MS) och epilepsi.

Var ges vården?

Vad kostar det?

Du betalar samma patientavgift oavsett vilken mottagning du väljer. Högkostnadsskydd och frikort gäller på mottagningarna.

Boka om eller boka av besök via våra inloggade tjänster

Om du är folkbokförd i Stockholm kan du själv logga in på vissa kliniker och boka om eller boka av ett besök. Här loggar du in på våra e-tjänster.

Bor du inte i Stockholm län, men söker vård här?

  • Du som bor någon annanstans i landet behöver en remiss från din egen region.
  • Du betalar samma patientavgift för vård som de som bor i Stockholms län.
  • Du måste betala din resa till och från vården själv (en så kallad sjukresa), även om du skulle fått den betald i ditt län.
  • Vårdgarantin gäller endast i din egen region.
Till toppen av sidan