Internetbehandling med KBT

Har du besvär av depression, social fobi eller paniksyndrom? Anmäl dig till internetbehandling med KBT.

Du som har depression, social fobi, paniksyndrom eller IBS – känslig tarm kan få KBT på nätet. Läs gärna mer om KBT på sidan Psykoterapi. Ibland går det också att få behandling för andra diagnoser som det pågår forskningsstudier om just då. Just nu kan du anmäla dig till behandling för sömnproblem

Hur anmäler jag mig?

Logga in för att anmäla dig till en behandling. När du har loggat in får du svara på några frågor om dig och om hur du mår. Inom några veckor blir du kallad till ett läkarbesök i Huddinge, Stockholm. Om läkaren bedömer att behandlingen passar dig börjar den oftast inom ett par dagar.

Hur går behandlingen till? 

Person som gör en KBT-övning på datorn

Behandlingen består av textmaterial och övningar som du gör hemma. Du har kontakt med en psykolog som hjälper dig igenom behandlingen. Psykologen svarar på frågor och ger feedback på de uppgifter och övningar du gör. Varje vecka fyller du i hur du mår så att psykologen kan följa hur det går för dig. Behandlingen pågår under cirka 12 veckor. På Internetpsykiatrins webbplats kan du läsa mer om de olika behandlingarna.

Vem kan få behandlingen?

För att få behandlingen behöver du

  • vara minst 16 år (18 år för att få delta i studier)
  • komma på läkarbesök i Huddinge, Stockholm för att få en diagnos
  • ha tillgång till dator och internet varje dag
  • ha tid att arbeta aktivt med behandlingen under cirka 12 veckor. Det innebär bland annat att du behöver läsa 10-20 sidor text i veckan och göra praktiska övningar som kan ta ett antal timmar i veckan.

Vad kostar det?

Det obligatoriska inledande läkarbesöket kostar 350 kronor. Efter det betalar du 100 kronor per vecka för behandlingen. Faktura skickas varje vecka. Behandlingen pågår i 12 veckor och vid 1100 kronor får du ett frikort.

Läs mer om hur du stämplar i ditt högkostnadskort när du genomgår en behandling på nätet.

Publicerad:
2015-05-28
Skribent:

Linda Eriksson

Redaktör:

Emmali Anséus

Illustratör:

Cecilia Birgersson Nordling