Neurorehabteamet Mälarsjukhuset, Arbetsterapi- och sjukgymnastikmottagning 1 Mälarsjukhuset, Paramedicin Sörmland, Region Sörmland

Mälarsjukhuset entré 10, Infart från Björnströmsgatan.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
016-10 34 66
Öppet idag
  • 08:00 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 16:00

Besöksadress:
Mälarsjukhuset entré 10, Infart från Björnströmsgatan.
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Region Sörmland, Paramedicin Sörmland, Arbetsterapi- och sjukgymnasti, Neurorehabteamet Mälarsjukhuse, 631 88 Eskilstuna

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Lämpliga busslinjer för att ta sig hit är Stadstrafik linje 4 och 30/31 (Servicelinjen) till hållplats Mälarsjukhuset vid huvudentrén. Landsbygdslinjerna 208, 220 och 820 stannar vid Mälarsjukhusets huvudentré på Kungsvägen. Stadstrafik linje 7 mot Trumtorp stannar på hållplats Mälarsjukhuset Sveavägen. På hållplatsen Mälarsjukhuset Sveavägen stannar även landsbygdslinjerna 801, 701 och 700. Använd reseplaneraren på Sormlandstrafiken.se, eller appen, för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Med bil tar du avfart 133 från E20 och följer skyltning till sjukhuset.

Från Nyköping sväng av väg 53 mot Sveavägen och följ därefter skyltningen.

Hitta på plats:

Entré 10, målpunkt I, plan 3.

Välkommen till Neurorehabteamet på Mälarsjukhuset i Eskilstuna!

Vi bedriver rehabilitering i öppenvård på specialistnivå. I Neurorehabteamet arbetare arbetsterapeuter, sjukgymnaster, kurator, logoped och neuropsykologer.

Vi vänder oss till personer med sjukdomar och skador i hjärnan och centrala nervsystemet. Den som vänder sig till oss kan t ex ha drabbats av en stroke, förvärvad hjärnskada eller ryggmärgsskada. Andra kontaktorsaker kan vara en kronisk neurologisk sjukdom som t ex MS, Parkinson, ALS eller muskeldystrofi.

Vår målgrupp är personer som bor i eget boende, är över 18 år, klarar att ta sig till oss på mottagningen och har behov av specialiserad neurologisk rehabilitering i team.

Rehabiliteringen i Neurorehabteamet bygger på samarbete mellan teamet och patienten. Vi använder oss av en personligt utformad rehabiliteringsplan för att styra insatserna mot konkreta rehabiliteringsmål. Syftet med rehabiliteringen är att skapa goda villkor för patienten att uppnå självständighet och delaktighet i det dagliga livet. Vår förhoppning är att kunna förmedla kunskap, förbättra funktions- och aktivitetsförmåga, ge stöd i en förändrad livssituation och tillsammans med patienten hitta strategier för att leva livet på ett nytt sätt.

Driftsform

Driftsform: Region

Till toppen av sidan