Förlossningsavdelningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Kungsvägen 34, 633 49 Eskilstuna

För att skydda nyfödda bebisar mot RS-virus får du för tillfället endast ha med dig 1 anhörig. Syskon eller andra närstående får inte besöka dig på förlossningen.

Telefonnummer:

016-10 33 85

Telefontider:

  • Mån-SönDygnet runt

Öppettider:

  • Mån-SönDygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Kungsvägen 34, 633 49 Eskilstuna
Vägbeskrivning:
Gå in genom huvudentrén och följ skyltningen till målpunkt D. Avdelningen finns på plan 4. För att hitta till oss, klicka på "Större karta och reseplanerare". Planera din resa med lokaltrafik med hjälp av Sörmlandstrafikens reseplanerare (http://sormlandstrafiken.se).
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Förlossningsavdelningen Mälars, 63188 Eskilstuna
  • Vi erbjuder kulturdoulor till gravida kvinnor som inte förstår, eller har svårt att förstå svenska och exempelvis är förlossningsrädd, har ett svagt socialt nätverk och så vidare. 

    En kulturdoula stöttar, tolkar och ger trygghet under graviditet och förlossning. Vill du ha stöd av kulturdoula? Kontakta din barnmorska, så bedömer hon om du uppfyller kriterierna för att få hjälp av en kulturdoula.

  • Förlossningsrädsla är inte ovanligt. Därför arbetar här så kallade aurorabarnmorskor som är specialutbildade inom förlossningsrädsla. Om du skulle behöva stöd finns de här för dig under graviditet och förlossning.

    Vi vill att du ska känna dig trygg när du föder barn. Som föderska ska du kunna tro på din egen förmåga att föda. Många som är rädda inför förlossningen blir lugnare efter att de fått prata om sin oro. Prata med din barnmorska så hjälper hen dig. Läs mer om förlossningsrädsla

Här föds cirka 2000 barn per år och vi tar hand om normala och komplicerade graviditeter och förlossningar.


Välkommen till oss via sjukhusets huvudentré. I andra hand kan du välja förlossningsentrén bredvid ambulanshallen.


Lättast parkerar du i parkeringshuset. Det finns också enstaka parkeringar i anslutning till sjukhusets olika entréer för korttidsparkering.

Parkering betalas med kort eller kontanter för max ett dygn i taget.

Information till patienter

Glöm inte legitimation!

Information till besökare

Besöksregler

Besök enligt överenskommelse.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region