Välj barnmorskemottagning

Skriv ut (ca 1 sida)
Skriv ut

Sammanfattning

Sammanfattning

Mödrahälsovårdens uppgift är att ta hand om vardagliga hälsofrågor som du stöter på i ditt liv som kvinna. På alla barnmorskemottagningar som är godkända av Region Skåne får du hjälp med de vanligaste ärendena på ett och samma ställe.

Visa mer

Regelbundna cellprover

Regelbundna cellprover

Du blir kallad till provtagning, vart tredje år om du är 23-50 år gammal och vart femte år om du är 50-65 år gammal. När du får din kallelse väljer du själv vart du vill gå. Det är viktigt att ta cellprover, som är det bästa sättet att upptäcka förändringar som kan vara tidiga tecken på livmoderhalscancer.
Läs mer: Cellprovtagning

Fäll ihop

Din sexuella hälsa

Din sexuella hälsa

Du får hjälp med råd kring preventivmedel och tester för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd vid oönskad graviditet och andra frågor kring sex och samlevnad.

Fäll ihop

En trygg kontakt under graviditeten

En trygg kontakt under graviditeten

Du får en och samma kontakt under hela graviditeten. På mottagningarna finns barnmorskor och du har möjlighet att träffa gynekolog eller allmänläkare på bestämda tider. Många mottagningar har även kvällsöppet. Du som är gravid väljer genom att fylla i blanketten som du lämnar till din mottagning. 
Valblankett för gravida

Fäll ihop

Hitta och jämför mottagningar

Hitta och jämför mottagningar

I tjänsten Hitta och jämför vård kan du nu hitta den barnmorskemottagning som passar dig bäst. Du har alltid möjlighet att välja om senare.
 

Fäll ihop
Skriv ut (ca 1 sida)
Senast uppdaterad:
2014-10-15
Redaktör:

Jenny Johansson, 1177 Vårdguiden, Region Skåne

Granskare:

Inga-Lill Rohdin, hälso- och sjukvårdsstrateg, Region Skåne