Välj barnmorskemottagning

Skriv ut (ca 1 sida)

Mödrahälsovårdens uppgift är att ta hand om vardagliga hälsofrågor som du stöter på i ditt liv som kvinna. På alla barnmorskemottagningar som är godkända av Region Skåne får du hjälp med de vanligaste ärendena på ett och samma ställe.

Skriv ut

Regelbundna cellprover

Regelbundna cellprover

Du är välkommen att lämna cellprov hos en barnmorskemottagning som passar dig. I Skåne blir alla kvinnor mellan 23 och 70 år kontaktade via kallelse för cellprovtagning. Det sker regelbundna kontroller vart tredje till vart femte år.

Det är viktigt att ta cellprover, som är det bästa sättet att upptäcka förändringar som kan vara tidiga tecken på livmoderhalscancer.

Fäll ihop

Din sexuella hälsa

Din sexuella hälsa

Du får hjälp med råd kring preventivmedel och tester för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd vid oönskad graviditet och andra frågor kring sex och samlevnad.

Fäll ihop

En trygg kontakt under graviditeten

En trygg kontakt under graviditeten

Du får en och samma kontakt under hela graviditeten. På mottagningarna finns barnmorskor och du har möjlighet att träffa gynekolog eller allmänläkare på bestämda tider. Många mottagningar har även kvällsöppet. Du som är gravid väljer genom att fylla i blanketten som du lämnar till din mottagning. 
Valblankett för gravida

Du väljer själv vilken barnmorskemottagning som passar dig bäst. Du har alltid möjlighet att välja om senare.

Fäll ihop
Skriv ut (ca 1 sida)
Senast uppdaterad:
2017-12-06
Redaktör:

Cecilia Thonander, 1177 Vårdguiden, Region Skåne

Granskare:

Inga-Lill Rohdin, hälso- och sjukvårdsstrateg, Region Skåne