Vården i Östergötland

Om du blir sjuk

Innehållet gäller Östergötland

Här får du samlad information från Region Östergötland om hur du söker vård.

1177.se - allt för din hälsa

Här på 1177.se finns information om hälsa, vård och sjukdomar samt råd om vad du kan göra själv för att du eller din familj ska må bättre. Du hittar också adresser och telefonnummer till våra mottagningar under fliken Hitta vård.

Gör dina vårdärenden på 1177.se

Logga in på 1177.se med e-legitimation för att läsa din journal eller hantera vårdärenden hemifrån. Du kan se dina bokade tider, av- eller omboka tid, förnya recept, beställa hjälpmedel eller utföra ärenden för dina barn.

Läs mer om vad du kan göra när du loggar in på 1177.se och hur du utför dina vårdärenden.

Ring 1177 för råd om vård

Sjuksköterskorna kan ge råd om hur du tar hand om ditt besvär, bedöma dina symtom eller guida dig till var du kan söka vård. Du kan ringa dygnet runt.

Läs mer om att ringa 1177.

Våra vårdcentraler

Våra vårdcentraler och mottagningar har öppet dagtid under vardagar. Du behöver boka en tid innan du kommer. Om du behöver vård när mottagningen är stängd och det inte kan vänta, kan du få hjälp på någon av våra jourcentraler. Ring 1177 för att få råd och en tid på jourcentral om du behöver det. Vid allvarlig akut sjukdom eller olycksfall – ring 112 eller sök till en akutmottagning.

Om du är nedstämd eller har ångest

Kontakta vårdcentralen om du mår så dåligt att det påverkar din vardag, och du har haft det så i minst två veckor. Om du har akuta psykiska problem ska du vända dig till de psykiatriska akutenheterna.

Läs mer om vård vid psykisk ohälsa.

Digitala ungdomshälsan

Du som är mellan 13 och 25 år kan möta barnmorska, kurator och psykoterapeut för ett videosamtal genom att boka en tid i appen Din vård Region Östergötland.

Akut tandvård

Om du har tandvärk, skadat eller slagit ut en tand eller har andra akuta tandbesvär, kontakta i första hand din tandvårdsklinik. Under helger kan du kontakta Folktandvårdens jourklinik. Läs mer om akut tandvård och jourkliniker på Folktandvårdens webbplats.

Här hittar du kontaktuppgifter till privat tandvårdsjour.

1177 direkt - sök vård digitalt

Med 1177 direkt kan du söka vård digitalt. Du får en bedömning av dina symtom och kan sedan chatta med vårdpersonal. Om det finns behov går det även att växla över till videosamtal eller boka in ett fysiskt besök. Du kan få behandling för många symtom och besvär lika bra genom att kontakta vården digitalt.

Läs mer om 1177 direkt.

Texten finns översatt – Read this text in English

Till toppen av sidan