Barn & gravid

Att vänta och föda barn i Östergötland

Innehållet gäller Östergötland

Vi i vården i Region Östergötland samarbetar för att ta hand om dig på bästa sätt när du väntar barn. Här kan du ta del av filmer och föreläsningar som beskriver vilket stöd du kan få från oss i vården under din graviditet, förlossning och som nybliven förälder. Vi är med dig hela vägen!

Innehåll - Att vänta och föda barn i Östergötland

Visa innehåll som:
Positivt graviditetstest - vad händer nu?

När du fått ett positivt graviditetstest är det bra att ringa Kvinnohälsan för att boka tid för inskrivning.

Fosterdignostik för dig i Östergötland

Här kan du läsa mer om vilka undersökningar vi erbjuder i Östergötland.

Gravidföreläsning

Gravidföreläsning som vänder sig till dig som nyss fått veta att du väntar barn. Föreläsningen handlar om kostråd, vad som händer i kroppen vid graviditet och vilket stöd vi erbjuder dig på Kvinnokliniken i Region Östergötland.

Välkommen till förlossningen i Östergötland

Här kan du titta på en film där barnmorskorna Åsa Österberg och Sofia Gunnarsson på BB Linköping berättar om vad som händer på förlossningen, för dig som väntar barn i Region Östergötland. Filmen ersätter de storföreläsningar om förlossning som vanligtvis erbjuds alla blivande föräldrar. Filmen är producerad av Region Östergötland.

Vad händer på BB?

Här kan du som väntar barn i region Östergötland titta på en film om hur du sköter ditt nyfödda barn. Filmen handlar om vad som händer på BB när du fött ditt barn, och är en av flera filmer som ersätter de storföreläsningar som vanligtvis erbjuds alla blivande föräldrar i Östergötland. Filmen är producerad av Region Östergötland.

Att sköta ett nyfött barn - amning

Här kan du som väntar barn i region Östergötland titta på en film om hur du sköter ditt nyfödda barn. Filmen handlar om amning och är en av flera filmer som ersätter de storföreläsningar som vanligtvis erbjuds alla blivande föräldrar i Östergötland. Filmen är producerad av Region Östergötland.

Att sköta ett nyfött barn - familjen

Här kan du som väntar barn i region Östergötland titta på en film om hur du sköter ditt nyfödda barn. Filmen handlar om det nyfödda barnet och familjen och är en av flera filmer som ersätter de storföreläsningar som vanligtvis erbjuds alla blivande föräldrar i Östergötland. Filmen är producerad av Region Östergötland.

Filmer om att bli förälder

Monica Lidbeck möter både barn och föräldrar i sitt arbete som psykolog för mödra- och barnhälsovården. I filmerna delar hon med sig av sina tankar och erfarenheter kring att bli förälder.

Föreläsningsfilmer om smärta i rygg och bäcken under graviditet

Föreläsningsfilmerna vänder sig till dig som är gravid eller nyss fött barn och som besväras av smärta i rygg eller bäcken på grund av din graviditet.

Till toppen av sidan