Barn & gravid

Att vänta och föda barn i Östergötland

Innehållet gäller Östergötland

Vi i vården i Region Östergötland samarbetar för att ta hand om dig på bästa sätt när du väntar barn. Här kan du ta del av filmer och föreläsningar som beskriver vilket stöd du kan få från oss i vården under din graviditet, förlossning och som nybliven förälder. Vi är med dig hela vägen!

Innehåll - Att vänta och föda barn i Östergötland

Visa innehåll som:
 • Positivt graviditetstest - vad händer nu?

  När du fått ett positivt graviditetstest är det bra att ringa Kvinnohälsan för att boka tid för inskrivning.

 • Gravidföreläsning

  Gravidföreläsning som vänder sig till dig som nyss fått veta att du väntar barn. Föreläsningen handlar om kostråd, vad som händer i kroppen vid graviditet och vilket stöd vi erbjuder dig på Kvinnokliniken i Region Östergötland.

 • Utbildning för blivande föräldrar

  Välkommen till det här stödmaterialet som riktar sig till dig som ska bli förälder. Kanske ska du få ditt första barn eller så ska familjen snart utökas. Med detta material vill vi samla det som vi anser allra viktigast för dig att ta del av. I slutet på varje avsnitt finns det också länkar till extramaterial för dig som vill läsa mer.

 • Fosterdignostik för dig i Östergötland

  Här kan du läsa mer om vilka undersökningar vi erbjuder i Östergötland.

 • Vaccinationer för dig som är gravid

  Du som är gravid rekommenderas vaccination mot kikhosta, covid-19 och influensa. Alla tre sjukdomarna kan spridas genom luften och smitta när den som är sjuk till exempel hostar eller nyser. När du som är gravid vaccinerar dig skyddar du också ditt nyfödda barn.

 • Välkommen till förlossningen i Östergötland

  Här kan du titta på en film där barnmorskorna Åsa Österberg och Sofia Gunnarsson på BB Linköping berättar om vad som händer på förlossningen, för dig som väntar barn i Region Östergötland. Filmen är producerad av Region Östergötland.

 • Föreläsningsfilmer om smärta i rygg och bäcken under graviditet

  Föreläsningsfilmerna vänder sig till dig som är gravid eller nyss fött barn och som besväras av smärta i rygg eller bäcken på grund av din graviditet.

 • Gravidenkäten - gör din röst hörd

  Du som är gravid eller nyss har fött barn har möjlighet att delta i Graviditetsenkäten.

Till toppen av sidan