Psykisk hälsa

ABC för god psykisk hälsa

Innehållet gäller Östergötland

Det är lika viktigt att ta hand om din psykiska hälsa, som det är att ta hand om din hälsa i övrigt. Det finns konkreta saker du kan göra för att må bra psykiskt. Att vara aktiv, uppleva social gemenskap och ha syften och mål i livet kan påverka ditt psykiska mående positivt.

Gör något aktivt - gör något tillsammans - gör något meningsfullt

Visa innehåll som:
 • Stärk din psykiska hälsa med ABC

  Psykiskt välbefinnande ökar din förmåga att klara av olika saker som händer dig i livet eftersom det gör det lättare att hantera både positiva och negativa känslor. Det möjliggör också för dig att känna njutning, lust och lycka och ökar sannolikheten för att du ska känna tillfredställelse med livet, skapa goda sociala relationer och känna att du utvecklas.

 • Testa dig själv

  Blir du nyfiken på din egen aktivitetsnivå? Vad som känns lagom varierar mellan olika personer. Här kan du testa dig själv som ett sätt att sätta igång reflektioner kring vad som är lagom just för dig.

 • Verktyg för att komma igång

  Längtar du efter mer gemenskap eller en mer meningsfull vardag? Övningarna nedan kan hjälpa dig att ta reda på vad du skulle vilja göra och hur du rör dig mot det som är viktigt i livet för dig.

 • Aktiviteter nära dig

  Skulle du vilja veta mer om vad som händer i ditt närområde? Här kan du få lite hjälp på traven om du är nyfiken på vilka föreningar och aktiviteter som skulle kunna passa dig.

Till toppen av sidan