Kvinnohälsovården Mullsjö

Mullsjö vårdcentral, Gunnarsbovägen 3, Mullsjö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-242 19 00
Öppet idag
 • 07:30 - 16:00
Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider
  • Mån - Tor08:30 - 14:30 röstbrevlåda
  • Fre08:30 - 14:00 röstbrevlåda
  Öppettider
  • Mån - Tis07:30 - 16:00
  • Tor07:30 - 16:00 udda veckor

  Besöksadress:
  Mullsjö vårdcentral, Gunnarsbovägen 3, Mullsjö
  Län, kommun:
  Jönköpings län, Mullsjö
  Postadress:
  Gunnarsbovägen 3, 565 32 Mullsjö

  Kvinnohälsovården i Habo, Jönköping och Mullsjö kommun har gemensamt telefonnummer.

  Om du uteblir, avbokar eller ändrar din tid för bokat besök senare än en vardagar (24 timmar) före besöket får du en faktura på patientavgiften. Läs mer om patientavgifter på 1177.se

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Information till patienter

  Undvik parfym och starka dofter när du besöker kvinnohälsovården.

  Telefontid på arabiska onsdagar klockan 10:00-11:00, 010-242 68 80.

  Ibland är det lätt att hamna fel. Bäst hjälp får du om du gör så här:

  Kontakta vårdcentralen om du har urinvägsinfektion, flytningar från underlivet, inkontinens, ont i nedre delen av magen utan att allmäntillståndet är påverkat, besvär vid klimakteriet och hormonbehandling.

  Kontakta gynekologmottagningen i Huskvarna för att utreda ofrivillig barnlöshet.

  Kontakta ungdomsmottagningen om du är mellan 13 och 21 år.

  Du kan alltid ringa 1177 om du är osäker på vart i vården du ska vända dig.

  Remisskrav

  Nej

  Ålder

  Vi tar emot patienter som är 22 år eller äldre.

  Välkommen till oss! Här kan du läsa mer om några av våra utbud.

  • Är du över 22 år och önskar preventivmedel kan du få rådgivning av en barnmorska för att hitta ett preventivmedel som passar dig. Läs mer om preventivmedel på 1177.se

   Det finns många olika preventivmedel att välja bland. Ta gärna reda på vilka som kan passa dig via Preventivguiden

   Om du har fått en kallelse till gynekologisk cellprovtagning, eller om du vill göra tester för sexuellt överförbara infektioner, så kan du göra det i samband med preventivmedelsrådgivning.

  • Hälsoundersökningar och stöd när du väntar barn. Boka tid hos barnmorskan för inskrivning när du är i graviditetsvecka 6-8. Inför besöket är det bra om du svarar på frågorna i vår e-tjänst "Frågor inför din första inskrivning vid graviditet".

   Vid graviditetsbesöken mäts alltid blodtrycket. För att provet ska visa rätt värde behöver du sitta ner en stund innan provtagningen. Kom till besöket 10-15 minuter innan den tid du fått.

   Är du gravid och får akuta besvär under helgen eller på kvällstid kontaktar du förlossningen från graviditetsvecka 22+0. Fram till och med graviditetsvecka 21+6 kontaktar du 1177.

   Läs mer om de olika kontrollerna under graviditeten

  • Vid gynekologisk cellprovtagning tas ett cellprov från livmodertappen. Provet tas för att tidigt upptäcka cellförändringar som annars kan leda till livmoderhalscancer. Det är viktigt att du går till provtagningen när du blir kallad. Du som är över 23 år erbjuds cellprovtagning regelbundet.

   Du kan inte beställa tid för gynekologisk cellprovtagning, utan du får en kallelse när det är dags. Har du inte fått någon kallelse när du fyllt 24 år kan du ringa och boka en tid 010-241 33 50.

   Omboka ditt besök om tiden eller mottagningen du fått i kallelsen inte passar, om du har mens på provdagen eller är sjuk. Du kan om- och avboka när som helst före besöket via kallelsen för gynekologisk cellprovtagning i Inkorgen eller Bokade tider på 1177 Vårdguidens e-tjänster.

   Har du fått en tid för gynekologisk cellprovtagning, men avbokat tiden? Då bokar du ny tid till samma cellprovsmottagning i länet genom att logga in (se din inkorg) eller via e-tjänsten Boka om avbokad tid på cellprovsmottagningens kontaktkort (se länk under Relaterade mottagningar). Du kan boka en ny tid under ett år från det datum du blev kallad till cellprovtagningen.

   Du kan även vända dig till Gynekologisk cellprovtagning kallelsekansli om du själv inte kan ändra tid eller mottagning på 1177.se, eller om du har frågor inför eller efter din cellprovtagning. Kontaktuppgifter och e-tjänster hittar du här: Gynekologisk cellprovtagning kallelsekansli i Jönköpings län

   Om du i samband med gynekologisk cellprovtagning vill få råd om preventivmedel så avbokar du tiden för gynekologisk cellprovtagning och bokar istället en tid för preventivmedelsrådgivning, då görs cellprovtagning samtidigt. Du avbokar och bokar genom att logga in i våra e-tjänster.

   Är du orolig eller rädd, har svårighet att röra dig eller lägga dig i gynstolen så ringer du oss. Vi bedömer då tillsammans ifall du behöver en längre besökstid.

   Kan du inte själv förflytta dig mellan rullstol och gynstol ringer du 010-242 14 00 till Kvinnoklinikens mottagning och får hjälp att lämna provet där istället.

   Läs mer om gynekologisk cellprovtagning

  • Om du vill kan du bli testad för sexuellt överförbara infektioner hos oss.

   Vill du testa dig för klamydia och gonorré kan du beställa hem ett test som du gör hemma och få svar via nätet. Det är ett säkert och enkelt test som är gratis.

   Läs mer och beställ klamydia- och gonorrétest via nätet

  Till toppen av sidan