Att välja vårdmottagning

Välja vårdcentral på Gotland

Innehållet gäller Gotland

Du kan själv välja vilken vårdcentral du vill söka vård på. Det kan vara en vårdcentral nära hemmet eller jobbet. Du kan också välja en vårdcentral i en annan Region. Alla personer över 18 år kan fritt välja vårdcentral/läkare. För barn som är under 18 år väljer vårdnadshavaren.

Så här väljer du

Vårdval Gotland

Du som är folkbokförd på Gotland 

och inte har valt vårdcentral/läkare, har automatiskt listats på den vårdcentral som är närmast din bostad. Om du vill byta vårdcentral/läkare kan fylla i och skicka in en vårdvalsblankett (länk till blanketten finns här nedan).

Om du är folkbokförd i en annan region 

kan du välja att besöka vilken vårdcentral du vill på Gotland. Du kan också välja en fast vårdcentral/läkare här genom att skicka in en vårdvalsblankett(länk till blanketten finns här nedan).

Blankett för vårdval

Här kan du ladda ner och skriva ut vårdvalsblanketten (PDF).

Du får plats på din valda vårdcentral inom ett par dagar. Därför skickar vi inte ut någon bekräftelse och du kan kontakta din nya vårdcentral nästa gång du behöver komma i kontakt med vården. Logga in på 1177 Vårdguiden för att se vilken vårdcentral du är listad på. Det gäller om du bor på Gotland och har valt en vårdcentral här.

Vid andra frågor om vårdvalet i Region Gotland

Kontakta:
Magne Hovland, informatör
Telefon: 0498-26 85 57 
E-post: magne.hovland@gotland.se

Vad gäller vid besöket?

För att besöka en vårdcentral på Gotland betalar du en patientavgift som är densamma för alla vårdcentraler i Region Gotland.

Om du är folkbokförd i en annan region och väljer att söka vård på Gotland betalar du den patientavgift som gäller i Region Gotland. Du har inte rätt att få din sjukresa till och från vården betald av Region Gotland.

Du behöver aldrig ha en remiss för att besöka en vårdcentral.

Till toppen av sidan