Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.30–10.00
TisdagStängt
Onsdag08.00–09.30
TorsdagStängt
Fredag08.00–09.30
LördagStängt
SöndagStängt

En väg in - för barn och ungdomar med psykisk ohälsa (EVI) är din första kontakt med Barn- och ungdomshälsan (BUH) och Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Västmanland. Vart du än bor i Västmanland är du välkommen att söka hjälp hos oss.

Den första bokade kontakten med oss är en så kallad telefonbedömning där du får berätta hur du mår och varför du tagit kontakt. Du får prata med en kunnig och erfaren person som hjälper dig vidare till rätt kontakt i vården. Ibland kommer ni fram till att du kan få bättre hjälp av någon annan till exempel elevhälsan eller en ungdomsmottagning.


Har du redan pågående kontakt på BUP respektive BUH så ska du vända dig till din egen mottagning.


Vid akuta psykiska besvär hänvisar vi till BUP akuten 021-17 57 46.

Driftsform: Region

Vänder sig till barn och unga från förskoleåldern och upp till 18 års ålder som mår psykiskt dåligt. EVI är kontaktvägen till Barn- och ungdomshälsan och Barn- och ungdomspsykiatrin. EVI hjälper dig vidare till den mottagning som bedöms kunna ge dig bäst hjälp. 

Ingen remiss krävs. Du bokar ett bedömningssamtal under våra E-tjänster "Boka tid direkt". Har du problem att boka kan du ringa till vår administration 021-17 34 74 måndag 08:30-10:00, onsdag 08:00-09:30 och fredag 08:00-09:30.

Remisskrav

Ingen remiss krävs.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är från 6 - 18 år.

All personal har tystnadsplikt.

Om du missar din telefontid utan att av- eller omboka får du faktura för uteblivet besök. Personalen som ringer dig gör två uppringningsförsök på angivet nummer i bokningen.

EVI är en enbart en telefonmottagning. 

Till toppen av sidan