HAR DU FÅTT EN REMISS OCH SKA VÄLJA MOTTAGNING?

Ryggkirurgi

Innehållet gäller Stockholms län

Har du och din doktor diskuterat behovet av en ryggkirurgisk operation? Då kan du själv välja vilken mottagning i länet som ska genomföra operationen.

Du väljer bland de mottagningar som blivit godkända av Region Stockholm.

När och hur väljer jag?

Din husläkare undersöker dig och beslutar om eventuella röntgenundersökningar för att försöka hitta orsaken till dina besvär. När undersökningarna är klara och ni båda är överens om att låta en ryggkirurg ta ställning till om en operation är ett bra alternativ, kan du välja vilken vårdgivare remissen skall skickas till. När mottagningen fått remissen blir du prioriterad och kontaktad med erbjudande om en mottagningstid. Om dina besvär förvärras under väntetiden kan du kontakta den ryggkirurgiska mottagningen direkt.

Du hittar mottagningar som utför ryggkirurgi här. 

Vad kostar det?

Du betalar samma avgift för ett besök hos en landstingsdriven mottagning som på en privat mottagning som har avtal med landstinget. Högkostnadsskydd och frikort gäller på mottagningarna.

Boka om eller boka av besök

Du som är folkbokförd i Stockholm kan logga in på vår e-tjänst och själv boka om och boka av ett besök samt förnya recept.

Bor du inte i Stockholm län, men söker vård här?

Bor du någon annanstans i Sverige betalar du samma patientavgift för vård som de som bor i Stockholms län. 

Några saker skiljer sig däremot:

  • Du som bor någon annanstans i landet kan behöva en remiss även om specialistmottagningen i Stockholm inte kräver det. Ta därför reda på om det finns remisskrav för den vården där du bor.  
  • Du måste betala din resa till och från vården själv (en så kallad sjukresa), även om du skulle fått den betald i ditt län. 
  • Vårdgarantin gäller endast i din egen region.
Till toppen av sidan