Specialister som kräver remiss

Mottagningar som utför ryggkirurgi

Innehållet gäller Stockholms län

Har du och din doktor diskuterat behovet av en ryggkirurgisk operation? Då kan du själv välja vilken mottagning i länet som ska genomföra operationen. Du väljer bland de mottagningar som blivit godkända av Region Stockholm.

Först undersöker din läkare dig och beslutar om eventuella röntgenundersökningar för att försöka hitta orsaken till dina besvär.

Är ni sedan överens om att låta en ryggkirurg ta ställning till om en operation är ett bra alternativ? Då kan du välja vilken vårdgivare som remissen skall skickas till. Om du i övrigt är väsentligen frisk hänvisas du till att välja någon av följande kliniker i privat regi:

Du kan också höra med din läkare om hen anser att du behöver opereras akut och vilket sjukhus som du i så fall kan välja.

När mottagningen fått remissen blir du prioriterad och kontaktad med erbjudande om en mottagningstid. Om dina besvär förvärras under väntetiden kan du kontakta den ryggkirurgiska mottagningen direkt.

Vad kostar det?

Du betalar samma avgift för ett besök hos mottagningar som Region Stockholm driver, som på en privat mottagning som har avtal med regionen. Högkostnadsskydd och frikort gäller på mottagningarna.

Boka om eller boka av besök

Du som är folkbokförd i Stockholm kan logga in på 1177 och själv boka om och boka av besök samt förnya recept.

Bor du inte i Stockholm län, men söker vård här?

Bor du någon annanstans i Sverige betalar du samma patientavgift för vård som de som bor i Stockholms län. 

Några saker skiljer sig däremot:

  • Du måste betala din resa till och från vården själv (en så kallad sjukresa), även om du skulle fått den betald i ditt län. 
  • Vårdgarantin gäller endast i din egen region.
Till toppen av sidan