Vaccinläget för covid-19 i Stockholms län vecka 10

8 mars: Från tisdag 9 mars kommer du som är född 1941 eller tidigare få ett brev om hur du bokar tid för vaccinering mot covid-19. Du bokar på din vårdcentral. Bara du som har fått brevet kan boka – vårdcentralen avbokar tider för dem som inte tillhör prioriterad åldersgrupp.
HAR DU FÅTT EN REMISS OCH SKA VÄLJA MOTTAGNING?

Logopedmottagningar i Stockholms län

Innehållet gäller Stockholms län

Du som har fått remiss till en logoped kan själv välja vilken logoped i länet du vill gå till. Du väljer bland de logopedmottagningar som har blivit godkända av Region Stockholm.

Du kan välja vilken logoped du ska gå till när du har fått en remiss. Den kan du få av en läkare, en skolsköterska, en sköterska på barnavårdscentralen, en psykolog eller en annan logoped. Du kan välja på egen hand eller med hjälp av den som har skrivit remissen.

Hur väljer jag?

Olika logopeder arbetar med olika typer av problem, så alla mottagningar är kanske inte aktuella för dig. Kom överens med den som skrivit remissen om vart remissen ska skickas.

Under länken logopedmottagning kan du se vilka mottagningar du kan välja mellan.

Du kan även välja mellan följande inriktningar:

Om logopeder

Logopeder utreder, ställer diagnos på och behandlar patienter i alla åldrar som har svårt att kommunicera på grund av störningar i språket, rösten eller talet, till exempel vid stamning.

Problemen kan bero på sjukdomar, olyckshändelser eller vara medfödda. Logopeder utreder också dyslexi, det vill säga läs- och skrivsvårigheter. Även patienter som har svårt att svälja kan få hjälp av en logoped.

Det finns olika sätt att stimulera språkutvecklingen hos barn mellan 1 och 3 år. 

Det finns också hjälpmedel för dig som har talsvårigheter.

Bor du inte i Stockholm län, men söker vård här?

Bor du någon annanstans i Sverige betalar du samma patientavgift för vård som de som bor i Stockholms län. 

Några saker skiljer sig däremot:

  • Du som bor någon annanstans i landet kan behöva en remiss även om specialistmottagningen i Stockholm inte kräver det. Ta därför reda på om det finns remisskrav för den vården där du bor.  
  • Du måste betala din resa till och från vården själv (en så kallad sjukresa), även om du skulle fått den betald i ditt län. 
  • Vårdgarantin gäller endast i din egen region.
Till toppen av sidan