Vaccinläget för covid-19 i Stockholms län vecka 9

1 mars: Denna vecka fortsätter vaccinationen av dem som har hemsjukvård eller hemtjänst med omsorgsinsatser och ASIH. Tänk på att aldrig legitimera dig med BankId eller lämna ut kontouppgifter, om du blir uppringd. Läs om när det blir din tur här.

HAR DU FÅTT EN REMISS OCH SKA VÄLJA MOTTAGNING?

Hudmottagningar

Innehållet gäller Stockholms län

Om du behöver träffa en hudspecialist för ett nybesök ska du först kontakta din vårdcentral. Om läkaren där bedömer att du behöver träffa en hudspecialist, skickar hen en remiss till en hudmottagning.

Om läkaren ska skicka en remiss, kan du själv välja till vilken hudmottagning den ska skickas.

Remissen behövs för att mottagningen ska kunna göra en korrekt bedömning av ditt behov av specialistvård och för att kunna avgöra hur bråttom det är med att ge dig vård.

Vad kostar det?

Vad det kostar att besöka en hudmottagning kan du läsa under rubriken "Specialistvård" i artikeln Patientavgifter.

Om huden

Huden har många viktiga uppgifter. Den skyddar kroppen mot bakterier och virus, har en viktig del i kroppens vätskebalans samt hjälper till att hålla kroppens temperatur på rätt nivå. Huden är även kroppens största sinnesorgan, i huden finns sinnesceller som gör att vi känner värme, kyla, beröring och smärta.

Under länken sjukdomar och råd kan du läsa mer om olika sjukdomar som kan drabba huden.

Bor du inte i Stockholm län, men söker vård här?

Bor du någon annanstans i Sverige betalar du samma patientavgift för vård som de som bor i Stockholms län. 

Några saker skiljer sig däremot:

  • Du som bor någon annanstans i landet kan behöva en remiss även om specialistmottagningen i Stockholm inte kräver det. Ta därför reda på om det finns remisskrav för den vården där du bor.  
  • Du måste betala din resa till och från vården själv (en så kallad sjukresa), även om du skulle fått den betald i ditt län. 
  • Vårdgarantin gäller endast i din egen region.
Till toppen av sidan