Specialister som kräver remiss

Ortopedimottagningar i Stockholms län

Innehållet gäller Stockholms län

För att komma på ett nybesök till en ortopedisk specialistmottagningar i Stockholms län behöver du en remiss från legitimerad hälso-och sjukvårdspersonal, till exempel en fysio- eller arbetsterapeut. På den ortopediska mottagniingen får du en bedömning av vilken behandlingsform som är den bästa för dig.

På alla ortopediska mottagningar kan du få sådan vård som du inte kan få på din vårdcentral. De kan också utföra enklare kirurgi på händer och fötter. Vissa mottagningar med dagkirurgiskt uppdrag kan även utföra mer omfattande ortopediska operationer i till exempel händer, axlar, armbågar, knän eller fötter.

Vad kostar det?

Du betalar samma avgift för ett besök oavsett vilken mottagning du väljer. Högkostnadsskydd och frikort gäller på mottagningarna.

Var ges vården?

Via fliken hitta vård kan du se vilka mottagningar du kan välja mellan. Skriv ortopedi i sökfältet. Du kan också hitta vilka mottagningar utför de mer omfattande operationerna.

Boka om eller boka av besök

Genom att logga in kan du själv boka om eller boka av ett besök. Du kan även förnya recept.

Bor du inte i Stockholm län, men söker vård här?

Bor du någon annanstans i Sverige betalar du samma patientavgift för vård som de som bor i Stockholms län. 

Några saker skiljer sig däremot:

  • Du måste betala din resa till och från vården själv (en så kallad sjukresa), även om du skulle fått den betald i ditt län. 
  • Vårdgarantin gäller endast i din egen region.
Till toppen av sidan