Specialister som kräver remiss

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar (BUMM)

Innehållet gäller Stockholms län

I Stockholms län finns flera barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tar emot barn som behöver träffa en barnspecialist, men som inte behöver akutsjukvård.

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar (BUMM) är specialiserade mottagningar för barn och ungdomar från 0 till och med 17 år. BUMM hjälper barn med kroniska sjukdomar som till exempel allergi, astma, eller eksem som inte kan behandlas på vårdcentralen. De hjälper även barn som har ont i magen, har migrän, obesitas eller urinvägsproblem.

De flesta av mottagningarna utför också ADHD-utredningar på barn i åldern 10-17 år efter remiss från skolläkare, samt ansvarar för medicinering och behandling kring ADHD. Barn i åldern 0-9 år utreds inom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP).

Du behöver remiss samt en bokad tid för att besöka en av dessa mottagningar. Remissen får du av din vårdcentral, skolhälsovården eller annan vårdgivare som bedömt att ni behöver träffa en barnspecialist.

Är ditt barn under sex månader?

Om ditt barn är under 6 månader och blir tillfälligt sjuk, men i övrigt frisk, kan du komma till BUMM utan remiss. Är ditt barn äldre än 6 månader och blir tillfälligt sjuk ska du istället kontakta vårdcentralen eller BVC.

Hälsoundersökningar för asylsökande

På BUMM undersöks även barn som är asylsökande, kvotflyktingar eller papperslösa och är i behov av en hälsoundersökning.

Kontaktuppgifter till BUMM-mottagningarna

De barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna har öppet alla vardagar och tar emot besök efter remiss och tidsbokning.

Här hittar du alla Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i Stockholms län (BUMM). Lägg till din kommun eller stadsdel i sökfältet, så får du fram de mottagningar som ligger närmast dig.

Bor du inte i Stockholm län, men söker vård här?

  • Du som bor någon annanstans i landet behöver en remiss från din egen region.
  • Du betalar samma patientavgift för vård som de som bor i Stockholms län.
  • Du måste betala din resa till och från vården själv (en så kallad sjukresa), även om du skulle fått den betald i ditt län.
  • Vårdgarantin gäller endast i din egen region.
Till toppen av sidan