Vaccinationer

Vaccination mot influensa

Influensa orsakas av virus och är mycket smittsamt. Viruset sprids genom luften och framför allt om någon som är sjuk hostar eller nyser. Du kan skydda dig mot influensa genom att vaccinera dig.

Person som får spruta i armen. Fotografi.
Sprutan brukar ges i överarmen.
Sörmland

Boka tid för influensavaccinering i Sörmland

Du som är 65 år eller äldre, gravid från vecka 16 eller har vissa kroniska sjukdomar kan boka tid för att vaccinera dig mot influensa. Vaccinationen är avgiftsfri. Kontakta vårdcentralen för att boka tid.

Pneumokockvaccinering

Tidigast i februari 2021 får vi en ny leverans av pneumokockvaccin. Då fortsätter vi vaccineringen av pneumokocker för dig som haft en bokad tid men inte fått vaccin.

Läs mer om pneumokockvaccinering här.

Fler vaccinatörer

Du kan även vaccinera dig hos någon av vaccinatörerna nedan.

Att tänka på inför vaccineringen

Vi uppmanar till att du är på plats fem minuter före din bokade tid och inte tidigare eller senare än så, för att det inte ska bli köbildning och/eller för många personer i lokalerna. Klä dig gärna i lediga kläder så att personalen lätt kommer åt din överarm.

Fyll i ett hälsoformulär

Du kommer att få fylla i ett hälsoformulär inför din vaccinering. Du som har möjlighet - skriv ut och fyll i formuläret hemma och ta med till din bokade tid. Har du inte möjlighet att skriva ut hemma kan du göra det på plats, när du kommer på din bokade tid.

Du som önskar vaccination mot pneumokocker fyller även i ett hälsoformulär inför pneumokockvaccination.

Här kan du läsa mer om influensa

Till toppen av sidan