Föräldrastöd och information till blivande föräldrar

Förlossningsförberedande föreläsning online

Innehållet gäller Sörmland

BB och förlossningen på Mälarsjukhuset erbjuder nu en föräldrautbildning, i form av en öppen föreläsning online.

Att föda barn och att bli förälder är något helt fantastiskt. Men det är också vanligt att man har många frågor och funderingar när man väntar barn. Därför erbjuder Förlossningen och BB på Mälarsjukhuset i Eskilstuna nu en förlossningsförberedande föreläsning. Alla som planerar att föda barn hos oss är välkomna att delta.

Vi som håller i föreläsningen är barnmorskor på Kvinnokliniken Mälarsjukhuset. Vi kommer bland annat att visa bilder och informera om vad som är bra att tänka på inför förlossningen. Vi vill ge dig både fakta och inspiration, med fokus på förlossningen och den närmsta tiden efter du har fött ditt barn. 

Vi berättar om de olika faserna under en förlossning, går igenom smärtlindring, vad du själv kan göra och vad vi som personal kan erbjuda dig. Vi berättar om de första timmarna med ditt barn, om amning och mycket annat. Föreläsningen håller på i ungefär två timmar, med en paus i mitten. Du har möjlighet att ställa frågor via chatt.

Så här gör du för att delta

  • När det är dags för föreläsningen klickar du på länken för det tillfälle du vill delta nedan.
  • Föreläsningen sker i Microsoft Teams.
  • Du kan ansluta med dator, mobil eller surfplatta.
  • Du behöver inte installera någonting på den enhet du ansluter med. Du kan ansluta till föreläsningen i din webbläsare.
  • Kom ihåg att stänga av mikrofon och kamera. Du får gärna ställa frågor i text-chatten!
  • Välkommen!

Datum

Fler datum kommer framöver.

Här finns informationsfilmer om profylax, amning med mera

Till toppen av sidan