Så fungerar vården

Vården i Skåne

Innehållet gäller Skåne

Här kan du läsa om hur vården i Skåne fungerar både för stora och små. Detta är ett urval av sidor som är viktiga för dig som bor och lever i Skåne.

Innehåll - Vården i Skåne

Visa innehåll som:
Besök på en akutmottagning i Skåne

Akutmottagningen tar emot dig som plötsligt har blivit allvarligt sjuk eller som har varit med om en allvarlig olycka. Men hur går det egentligen till på en akutmottagning?

Hälso- och vårdval i Skåne

I Skåne finns flera olika hälso- och vårdval. Hälso- och vårdvalet innebär att du kan välja vilken vårdgivare eller mottagning du vill gå till.

Patientavgifter i Skåne

Här hittar du de vanligaste patientavgifterna i Skåne. Du betalar samma avgift hos mottagningar som drivs av Region Skåne och hos privata vårdgivare som regionen har avtal med.

Så söker du vård i Skåne

Om du blir sjuk, skadar dig eller mår dåligt ska du få den hjälp du behöver. Ofta räcker det med egenvård där hemma. Men ibland kan du behöva ringa eller besöka vården.

Sjukresor i Skåne

Sjukresa är en resa till och från sjukvård. I de flesta fall fungerar Skånetrafikens bussar och tåg eller privatbil utmärkt för sjukresor. Om det finns medicinska skäl är det möjligt att resa med taxi. Du betalar alltid en del av resan själv.

Om du inte är nöjd med vården

Du kan lämna synpunkter eller klaga om du har varit med om något inom vården som du inte är nöjd med. Dina synpunkter kan bidra till att vården blir bättre och säkrare.

Till toppen av sidan