Så fungerar vården

Vården i Skåne

Innehållet gäller Skåne

Här kan du läsa om hur vården i Skåne fungerar både för stora och små. Detta är ett urval av sidor som är viktiga för dig som bor och lever i Skåne.

Innehåll - Vården i Skåne

Visa innehåll som:
Hälso- och vårdval i Skåne

I Skåne finns flera olika hälso- och vårdval. Hälso- och vårdvalet innebär att du kan välja vilken vårdgivare eller mottagning du vill gå till.

Patientavgifter i Skåne

Här hittar du information om de vanligaste patientavgifterna som gäller när du besöker på en mottagning eller är inlagd på sjukhus. Patientavgifterna gäller både de mottagningar och sjukhus som Region Skåne driver, och de som är privata och har avtal med Region Skåne.

Så söker du vård i Skåne

Om du blir sjuk, skadar dig eller mår dåligt ska du få den hjälp du behöver. Ofta räcker det med egenvård där hemma. Men ibland kan du behöva ringa eller besöka vården.

Om du inte är nöjd med vården

Du kan lämna synpunkter eller klaga om du har varit med om något inom vården som du inte är nöjd med. Dina synpunkter kan bidra till att vården blir bättre och säkrare.

Akutmottagningar i Skåne

För allvarliga olycksfall eller om du blivit allvarligt akut sjuk ringer du 112 eller tar dig till närmaste akutmottagning.

Sjukresor i Skåne

Sjukresa är en resa till och från sjukvård. I de flesta fall fungerar Skånetrafikens bussar och tåg eller privatbil utmärkt för sjukresor. Om det finns medicinska skäl är det möjligt att resa med taxi. Du betalar alltid en del av resan själv.

Internet på Region Skånes sjukhusområden

På Region Skånes sjukhus kan du som är patient eller besökare kostnadsfritt använda trådlöst internet på de flesta vårdavdelningar.

Till toppen av sidan