Urologiska mottagningen ViN, Urologiska kliniken

Vrinnevisjukhuset, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.00–14.00
Tisdag07.00–14.00
Onsdag07.00–14.00
Torsdag07.00–14.00
Fredag07.00–12.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–13.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Vrinnevisjukhuset, Norrköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Urologiska kliniken, Vrinnevisjukhuset, 601 82 Norrköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Alla patienter anmäler sig i gemensamma receptionen vid huvudentrén innan besöket. Urologmottagningen uppgång R, plan 2.

Driftsform: Region

Urologi är en kirurgisk specialitet som handlägger sjukdomstillstånd i njurar, urinledare, urinblåsa, urinrör, prostata, penis, pung och testiklar.

På vår mottagning sker nybesök efter att remiss kommit till oss samt kontroller och uppföjning för patienter med urologisk sjukdom. Besök kan ske till läkare, sjuksköterska, undersköterska eller uroterapeut.

Mottagningen är öppen helgfria vardagar för bokade patienter.

 • När du som patient ringer till vårt telefonnummer hamnar du i ett datoriserat telefonisystem som gör att du får en angiven tid när vi ringer upp dig. Det innebär att du inte behöver riskera att få upptagetton eller sitta fast i en telefonkö.  Du behöver knappa in ditt telefonnummer där du vill bli nådd. Det underlättar för oss om du även anger ditt personnummer.

  Telefonrådgivningen är öppen helgfria vardagar.

  Du kan även kontakta oss via 1177 e-tjänster, se länkarna ovan.

   

 • Vi har ansvaret för manlig sterilisering för hela länet. Du kan komma till oss via remiss från din vårdcentral eller själv skriva en så kallad egenremiss. Läs mer om hur manlig sterilisering går till, vad det innebär och hur du går till väga i informationsbladet nedan.

 • Alla patienter som får en cancerdiagnos ska erbjudas en namngiven kontaktsjuksköterska på den vårdande kliniken. Syftet är att förbättra informationen och kommunikationen mellan patienten och vårdenheten, att skapa tillgänglighet, kontinuitet och trygghet samt att stärka patientens möjligheter till delaktighet i vården.

  All kontakt med våra kontaktsjuksköterskor sker via vår telefonrådgivning alternativt via 1177 e-tjänster, se länk ovan.

 • En uroterapeut utreder och behandlar personer med urinläckage eller andra blåsstörningar. Grunden inom uroterapi är att kartlägga problemet, liksom uppföljning av insatta åtgärder. I arbetet ingår att skapa förståelse för sammanhanget mellan orsak och symtom. Uroterapeuten undervisar om och utbildar i blåsans- och tarmens funktionsstörningar.

  Våra uroterapeuter hjälper även till med behandling av erektionsproblem i samband med sjukdom.

  All kontakt med våra uroterapeuter sker via vår telefonrådgivning alternativt via 1177 e-tjänster, se länk ovan.

 • En kurator kan hjälpa dig att hitta strategier som kan underlätta livssituationen för dig och dina närstående. Kuratorn kan ge information, råd och stöd genom samtal som exempelvis rör tankar och känslor, sociala relationer, ekonomiska frågor och samhällets resurser.

  Kontakt med kurator sker via urologmottagningens telefonrådgivning.

 • För dig som insjuknat i cancer, och för närstående till personer med cancer erbjuder vår klinik möjligheten att delta i ett rehabiliterande stöd- och undervisningsprogram. Är du intresserad, klicka dig vidare för mer information på denna länk Lära sig leva med cancer

Remisskrav

Vi behöver en skriftlig bekräftelse på att du önskar söka vård hos oss. Kontakta din vårdcentral vid besvär så skriver de vid behov en remiss till oss. Du kan också skriva en egen remiss som du hittar på 1177.se.

Till toppen av sidan