Om covid-19 – coronavirus

Boka tid för vaccination mot covid-19, influensa, pneumokocker, kikhosta eller TBE i Örebro län

Innehållet gäller Örebro län

Hur bokar/avbokar jag en tid?

Du bokar en tid digitalt genom att klicka på önskad mottagning i nästa avsnitt.

Ska du avboka/omboka din tid väljer du den mottagning där bokningen är gjord i listan nedan. Klicka sedan på Hantera bokning där du fyller i ditt mobilnummer och din bokningskod.

Systemet kräver ingen e-legitimation. Du måste dock ha ett giltigt personnummer eller samordningsnummer för att kunna boka tid digitalt. Har du inte detta kan du ringa vår telefonbokning.

Observera att du inte kan använda dig av webbläsaren Internet Explorer för att boka/avboka tid.

Du kan också ringa för att boka tid på telefon 019-602 80 00. Telefonbokningen är öppen måndag-fredag 07.30 – 16.15. Obs! Du kan inte boka tid via telefonnummer 1177, regionens växel eller din vårdcentral.

Här bokar du en tid för vaccination

Vaccinationsmottagningarna som finns i Örebro, Karlskoga, Lindesberg och Hallsberg erbjuder vaccin mot både Covid-19, influensa, pneumokock och TBE utifrån säsong. Här finns även drop-in för vaccination mot Covid-19 som sker i mån av tid. 

Vaccination kan även ske på vårdcentral. OBS! Vårdcentralernas utbud av olika vaccin kan variera, se din vårdcentral för mer information. Välj var du vill vaccinera dig i listan nedan, klicka på boka/avboka vaccinationstid och följ sedan instruktionerna.

Askersund
Askersunds vårdcentral

Degerfors
Pilgårdens vårdcentral

Hallsberg
Vaccinationsmottagningen Hallsberg
Hallsbergs vårdcentral  (endast TBE)
Pålsboda vårdcentral (endast telefonbokning: 0582-401 91)

Hällefors
Hällefors vårdcentral

Karlskoga
Vaccination mot influensa, pneumokock och Covid-19 erbjuds enbart på Vaccinationsmottagningen.
Vaccinationsmottagningen Karlskoga
Baggängens vårdcentral
Brickegårdens vårdcentral
Karolina vårdcentral

Kumla
Kumla vårdcentral

Laxå
Laxå vårdcentral

Lekeberg
Capio vårdcentral Lekeberg

Lindesberg
Vaccinationsmottagningen Lindesberg
Freja vårdcentral
Lindesbergs vårdcentral (endast TBE)
Storå vårdcentral

Ljusnarsberg
Kopparbergs vårdcentral

Nora
Nora vårdcentral

Örebro
Vaccinationsmottagningen Örebro
Capio Läkargruppen
Adolfsbergs vårdcentral
Brickebackens vårdcentral
Capio vårdcentral Haga
Karla vårdcentral
Lillåns vårdcentral
Mikaeli vårdcentral
Odensbackens vårdcentral
Olaus Petri vårdcentral
Skebäcks vårdcentral
Tybble vårdcentral
Varberga vårdcentral
Vivalla/Lundby vårdcentral
Ängens vårdcentral

Vaccination mot influensa, pneumokocker, kikhosta och covid-19

Vaccination mot influensa

Skydda dig mot årets influensa genom att vaccinera dig.

För dig som ingår i en riskgrupp är vaccinationen gratis. Övriga betalar 180 kronor.

Vaccination mot pneumokocker

Vi rekommenderar dig som är 65 år eller äldre eller har vissa kroniska sjukdomar att även vaccinera dig mot pneumokocker. Pneumokocker är en typ av bakterier som kan orsaka till exempel lunginflammation. Har du vaccinerat dig mot pneumokocker tidigare har du ett långt skydd, men vissa kan behöva en påfyllnadsdos efter 5 år. Läs mer om pneumokocker. Det är gratis för dig som fyllt 70 år eller om du har vissa kroniska sjukdomar. Övriga betalar 250 kronor.

Vaccination mot Covid-19

Alla personer från 18 år och uppåt erbjuds nu att ta en höstdos mot covid-19, oavsett riskfaktorer. Om du är 65 år och äldre eller har riskfaktorer i form av sjukdomar eller nedsatt immunförsvar rekommenderar Folkhälsomyndigheten att du bör ta en dos inför vintern. Mer information om rekommendationer hittar du längre ner på sidan.

Vaccination mot kikhosta för gravida från vecka 16

Folkhälsomyndigheten rekommerar dig som är gravid att vaccinera dig mot kikhosta från och med graviditetsvecka 16. Vaccinationen är kostnadsfri. Läs mer om kikhostevaccin här

Vaccination mot TBE

Du bör vaccinera dig mot TBE om du bor eller vistas mycket i ett riskområde. Barn kan bli vaccinerade mot TBE från ett års ålder. Läs mer om TBE här 

Vilka vaccin kan jag kombinera?

Flera vacciner kan oftast ges samtidigt, men det finns en risk att biverkningarna blir något kraftigare. Det som gäller för att kombinera vacciner är att de ska ges vid samma tillfälle eller med minst sju dagars mellanrum.  

 • Vaccination mot covid-19
  De flesta över 18 år kan vaccinera sig mot covid-19 och influensa samtidigt. Men om du är under 18 år behöver det gå sju dagar mellan vaccinationerna. Om du ska vaccinera dig med Nuvaxovid behöver du fråga om du kan kombinera det med andra vaccin och i så fall vilka.
 • Vaccination mot influensa
  Det går att vaccinera sig mot influensa samtidigt som de flesta andra vaccin, till exempel pneumokockvaccin. Det finns några undantag: om du är under 18 år och vill kombinera influensavaccin med covidvaccin behöver det gå sju dagar mellan vaccinationerna. Fråga när du vaccinerar dig.
 • Vaccination mot TBE
  Du kan vaccinera dig mot TBE och influensa eller covid-19 samtidigt. Vi rekommenderar att du diskuterar med vaccinationspersonal om det är nödvändigt med två vacciner samtidigt, eller om du kan avvakta med den ena.
 • Tre vacciner
  I enskilda fall kan det vara rimligt att vaccinera med tre vacciner samtidigt. Prata med vaccinationspersonal vad som gäller för dig.

Vad kostar det?

 • Influensavaccin: Om du är 65 år eller äldre eller tillhör en riskgrupp är vaccinationen gratis Om du inte tillhör en riskgrupp kostar vaccin mot influensa 180 kronor.
 • Pneumokockvaccin (lunginflammation): Om du är 70 år eller äldre eller tillhör en riskgrupp för att få allvarlig pneumokockvaccin är vaccinationen gratis. Om du inte tillhör en riskgrupp kostar vaccin mot pneumokocker 250 kronor.
 • Covid-19: Vaccinationen är kostnadsfri.
 • Kikhostevaccin: Vaccinationen är kostnadsfri. 
 • TBE: För TBE-vaccination betalar du en avgift. Vuxendos 270 kronor och barndos 250 kronor.

Vaccin omfattas inte av högkostnadsskyddet. Läs mer om vaccinationspriser för Region Örebro län

Till toppen av sidan