1177
1177 direkt – ny digital ingång till vården
Nu kan du kontakta vården digitalt via 1177 direkt när du behöver söka vård. Logga in med Bank-id och svara på frågor om dina symtom när som helst under dygnet. Vi hjälper dig via chatt eller video under tjänstens öppettider.
Aktuella artiklar
Din kropp är byggd för rörelse. När du rör dig händer mycket i kroppen som gör att du känner dig piggare och starkare. Läs om hur du på ett enkelt sätt kan träna och öka din fysiska aktivitet i vardagen.
Universitetssjukhuset Örebro har den här vintern tagit emot fall där barn blivit svårt sjuka i influensa. Vissa har även drabbats av allvarliga komplikationer. Det finns därför symptom som man bör vara uppmärksam på som förälder.
Här kan du läsa mer om hur du bokar en tid för vaccination mot covid-19, influensa, pneumokocker, kikhosta eller TBE. Flera vacciner kan oftast ges samtidigt.
Om ditt barn är sjukt kan du träffa en sjuksköterska i ett videosamtal. Via appen "Digital mottagning" får du råd och bedömning.
AKTUELLT I ÖREBRO LÄN
Fästingar kan sprida TBE. Viruset finns på många håll i Sverige men det finns vaccin som ger ett bra skydd. Vi vaccinerar mot TBE på våra vaccinationsmottagningar och på de flesta vårdcentraler.
Kvinnor födda 1994-1999 i Örebro län erbjuds cellprovtagning och gratis vaccination mot HPV samtidigt. Kampanjen "ta sticket" har som mål att att utrota livmoderhalscancer snabbare genom storskalig vaccinering.
Oavsett var du bor i länet kan du nu boka tid för provtagning dagtid på Vårdcentralsjouren Örebro. Det gäller dig som har blivit ordinerad provtagning av din läkare.
Det är viktigt att du förnyar dina recept och hämtar ut dina läkemedel i god tid, gärna ½-1 månad innan de tar slut.
Aktuella artiklar
Det behövs fler donatorer. Läs mer om organdonation och hur du anmäler dig till donationsregistret.
Det är många olika saker som påverkar ens alkoholvanor. Läs om vad du kan göra om du vill dricka mindre.
Du avgör själv tillsammans med ditt barn när det är dags att sluta amma. Det finns inte någon tidpunkt som är bäst för alla.
Du kan få löparknä om du tränar mer än vad kroppen är van vid, till exempel löpträning. Här kan du se en film om hur du stretchar ett löparknä.