1177

1177 direkten ny digital ingång till vården

Kontakta vården digitalt via 1177 direkt när du behöver söka vård. Logga in med Bank-id och svara på frågor om dina symtom när som helst under dygnet. Vi hjälper dig via chatt eller video under tjänstens öppettider.

 

Aktuella artiklar

Boka tid för vaccination

Här bokar du en tid för vaccination mot covid-19, influensa och TBE.

TBE-vaccin - Boka din vaccinationstid

Fästingar kan sprida sjukdomen TBE. Viruset finns på många håll i Sverige men det finns vaccin som ger ett bra skydd. Här bokar du tid för vaccination i Örebro län.

Nästäppa eller rinnsnuva?

Har du nästäppa eller rinnsnuva? Kliar och rinner ögonen? Tröttare än vanligt? Det är vanliga symptom vid pollenallergi, som kan behandlas med receptfria läkemedel.

Är ditt barn sjukt? Boka ett digitalt besök

Om ditt barn är sjukt kan du träffa en sjuksköterska i ett videosamtal. Via appen "Digital mottagning" får du råd och bedömning.

AKTUELLT I ÖREBRO LÄN

Trots facklig blockad - sök vård om du behöver

Vårdförbundet har lagt en blockad för flera yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården. Region Örebro län arbetar för att påverkan ska bli så liten som möjligt för dig som invånare och patient. Men du kan komma att påverkas.

Vaccination mot HPV-virus

Kvinnor födda 1994–1999 erbjuds att gratis vaccinera sig mot HPV, det virus som kan orsaka livmoderhalscancer.

Föräldraskapsstöd - stöd till dig som är förälder

Du som förälder eller nära anhörig är den viktigaste personen i ditt barns liv och har därför stor möjlighet att påverka hur ditt barn mår. Det är inte alltid lätt att veta vad du ska göra och tänka på. Här kan du läsa om vilket stöd som finns att få.

Aktuella artiklar

Så påverkas kroppen av alkohol

Alkohol påverkar alltid kroppen negativt, även om du bara dricker lite. Läs mer vad som händer i kroppen när du dricker alkohol.

Mindfulness mot stress

Känner du dig stressad? Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera stress och oro.

Texter på lättläst svenska

Läs korta texter om bland annat sjukdomar, graviditet och hur vården i Sverige fungerar. Texterna är skrivna på lättläst svenska.

Till toppen av sidan