Barn & gravid

Barnlöshet

Här kan du läsa mer om ofrivillig barnlöshet och vilken hjälp som finns.

Innehåll - Barnlöshet

Visa innehåll som:
 • Ofrivillig barnlöshet

  Det brukar kallas för ofrivillig barnlöshet när man har försökt att få till en graviditet i mer än ett år. Det kan bero på olika saker att det inte blir någon befruktning. Det är vanligt med barnlöshet och det kan finnas hjälp och behandling.

 • Stimulerad ägglossning

  För att det ska bli en graviditet måste ett ägg lossna från äggstocken och komma in i äggledaren. Där kan ägget bli befruktat av en spermie. Det går inte att få till en graviditet om inte ägglossningen fungerar. Då kan du få behandling som stimulerar äggen att mogna och lossna.

 • IVF, provrörsbefruktning

  IVF är en behandling då ägg plockas ut och befruktas utanför kroppen. Ett befruktat ägg kallas för embryo. Några dagar efter befruktningen sätter läkaren in embryot i livmodern. Där fortsätter det förhoppningsvis att utvecklas till ett barn.

 • Ofrivillig barnlöshet - utredning och behandling i Jönköpings län

  Det är vanligt att det tar tid att bli gravid, och det kan finnas olika orsaker. När ett par har försökt bli gravida i mer än ett år, kan en utredning göras för att försöka hitta bakomliggande orsaker och om möjligt, erbjuda behandling. Lesbiska par och ensamstående kvinnor kan ansöka om hjälp med assisterad befruktning.

Mer på 1177.se

Om du inte är nöjd med vården

Du kan lämna synpunkter eller klaga om du har varit med om något inom vården som du inte är nöjd med. Dina synpunkter kan bidra till att vården blir bättre och säkrare.

Förbered ditt vårdbesök

Här får du tips och information om hur du kan förbereda dig inför ditt besök i vården.

Så fungerar kroppen

Här kan du läsa om hur kroppen fungerar. Du kan till exempel läsa om olika delar av kroppen, såsom muskler, leder, celler, könsorgan och urinvägar. Du kan också läsa om klimakteriet, om mens och om hur kroppen åldras.

Till toppen av sidan