Frågor om bokning

Hur bokar jag tid för vaccination mot covid-19 om jag har en god man?

Fråga

Hur bokar jag tid för vaccination om jag har en god man?

Svar

För att logga in på 1177 behöver man ha en godkänd e-legitimation. Det finns ingen tjänst för att agera ombud, som legal ställföreträdare eller god man. Du kan istället kontakta vården på andra sätt, till exempel på telefon. Personalen hjälper till att boka tid.

Gävleborg

Detta gäller för ombud i Gävleborg

För att logga in i Region Gävleborgs e-tjänst för bokning av vaccination på 1177.se behövs mobilt bank-id, bank-id på din dator, Telias e-legitimation eller Freja e-id plus. Det finns ingen möjlighet att agera ombud via den digitala bokningen.

Via telefonbokningen 026-15 03 00 är det möjligt för både anhöriga och gode män att agera ombud. 

Vid tidbokningen behöver ombudet kunna svara på några frågor i en hälsodeklarationen inför vaccinationen. Frågorna berör allergiska reaktioner eller tidigare reaktioner på vaccination som krävt sjukvård, ökad blödningsbenägenhet på grund av sjukdom eller medicinering, graviditet samt om annat vaccin har tagits nyligen.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Läs mer på 1177.se

Vaccination mot covid-19

Covid-19 är en smittsam infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Här får du veta hur du gör för att vaccinera dig mot covid-19.

Frågor och svar om vaccination mot covid-19

Här hittar du frågor och svar om vaccinationerna mot covid-19. Kontrollera att du har valt region högst upp på sidan. Då får du rätt information för dig. 

Till toppen av sidan