Inflammation och infektion i lungor och luftrör

Om covid-19 – coronavirus

Här hittar du information om sjukdomen covid-19. Välj region högst upp på sidan för att se vad som gäller där du bor.

Innehåll - Om covid-19 – coronavirus

Visa innehåll som:
 • Om vaccin mot covid-19

  Här kan du läsa om vaccin mot covid-19. Du kan se om du rekommenderas att vaccinera dig, och hur du gör för att bli vaccinerad.

 • Covid-19: Stanna hemma om du är sjuk

  Stanna hemma om du är sjuk med symtom som kan bero på covid-19. Det gäller alla vuxna och barn. Här kan du läsa om det är något mer du behöver tänka på nu.

 • Lämna prov och få provsvar om covid-19

  De allra flesta behöver inte lämna prov mot covid-19.

 • Covid-19

  Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Det är vanligt att bli sjuk som vid förkylning eller influensa, men du kan också få andra symtom. Oftast går covid-19 över av sig själv, men ibland behövs vård på sjukhus.

 • Covid-19: Vad kan jag göra själv om jag är sjuk?

  Här är råd till dig som har till exempel en förkylning, influensa eller covid-19. Råden gäller om du kan vara hemma utan att behöva vård. Det är viktigt att du kontaktar vården om dina symtom förvärras.

 • Så kan du må bättre efter covid-19

  Efter covid-19 kan det vara olika innan man mår som vanligt igen. För en del tar det tid. En del får så kallad postcovid. Läs om hur du kan må, vad du kan göra och när du bör söka vård.

 • För barn: Om covid-19 och corona

  Covid-19 är en sjukdom som sprids med ett coronavirus. Det är vanligt att bli sjuk som vid en förkylning.

Mer på 1177.se

Checklista inför utlandsresan

Här får du en översikt över vad du kan behöva tänka på inför en utlandsresa. Du får också tips på andra texter som ger mer information. Blir du sjuk och behöver vård i ett land utanför Sverige gäller olika regler, beroende på vilket land du är i och hur snabbt du behöver vård.

Så tvättar du händerna

Många sjukdomar kan spridas genom kontakt med händer. Genom att tvätta händerna kan du undvika att själv bli sjuk. Du kan också undvika att smitta andra om du redan är sjuk.

Till toppen av sidan