Reumatologmottagning Hudiksvall

Kungsgatan 33, 824 43 Hudiksvall

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

0650-921 02

Öppet idag

  • 08:00 - 16:30

Telefontid idag

  • 09:00 - 10:20Personal ringer upp under dagen.

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

  • Mån-Fre09:00 - 10:20 Personal ringer upp under dagen.

Öppettider:

  • Mån-Fre08:00 - 16:30
Besöksadress:
Kungsgatan 33, 824 43 Hudiksvall
Län, kommun:
Gävleborgs län, Hudiksvall
Postadress:
Hudiksvalls sjukhus, Reumatologmottagning, Kungsgatan 33 -743-, 824 43 Hudiksvall

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Reumatologmottagningen på Hudiksvalls sjukhus, ligger i hus 7, plan 6. Ingång via huvudentrén, ta vänster vid apoteket och hiss till plan 6 på medicinmottagningen. För att resa kollektivt besök www.x-trafik.se.

Reumatologmottagningen utför utredning, vård och behandling av inflammatoriska reumatiska sjukdomar. Mottagningen har öppenvårdsmottagning och infusionsverksamhet.

Till reumatologmottagningen remitteras vuxna patienter med misstänkt eller fastställd inflammatorisk reumatisk sjukdom. På mottagningen träffar patienten läkare och/eller sjuksköterska för undersökning, planering av utredning och eventuell behandling. Patienterna som behandlas vid reumatologiska mottagningarna kallas för kontinuerlig uppföljning av sin reumatiska sjukdom, så som exempelvis ledgångsreumatism. Det finns tider för planerade nybesök, återbesök och även tider för injektion. Det finns en rådgivningstelefon bemannad av sjuksköterskor.

Information till patienter

Mottagningen använder TeleQ som är ett telefonsystem för att hantera telefonköer. Du ställs i telefonkö och kommer att bli uppringd.

Remisskrav

Din läkare kan skicka en remiss till oss. Du kan också själv skicka en så kallad egen vårdbegäran. En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt av vårdmottagningen som om den vore en remiss från läkare. Men det är viktigt att komma ihåg att en egen vårdbegäran inte betyder att du verkligen har rätt att få specialistvård. Som vårdsökande kan du då istället bli hänvisad till din hälsocentral eller till egenvård. Egen vårdbegäran kan inte göras till alla verksamheter.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region