Minnesmottagning Gävle

Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

026-15 54 47

Öppet idag

  • 08:00 - 16:30

Telefontid idag

  • 08:00 - 12:00
  • 13:00 - 16:30

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

  • Mån-Fre08:00 - 12:00
  • Mån-Fre13:00 - 16:30

Öppettider

  • Mån-Fre08:00 - 16:30
Besöksadress:
Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle
Län, kommun:
Gävleborgs län, Gävle
Postadress:
Gävle sjukhus, Minnesmottagning, Lasarettsvägen 1 -21-, 801 87 Gävle

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Minnesmottagningen finns på Gävle sjukhus, huvudentré, entréplan. För att resa kollektivt besök xtrafik.se.

Hitta på plats:

Ingång huvudentrén: ta direkt vänster, följ skyltning till minnesmottagningen. Ingång till mottagningen genom första dörren på höger sida i glaskorridoren.

Minnesmottagningen utreder minnesnedsättning och andra kognitiva svårigheter för att undersöka om det finns en underliggande demenssjukdom. Inför en bedömning på minnesmottagningen ska en demensutredning och hjärnröntgen ha genomförts på hälsocentral och remiss skickats in av läkare. Patienten kan även skriva en egen vårdbegäran men demensutredning och hjärnröntgen ska även där vara gjord innan utredning på minnesmottagning kan ske.


Telefonrådgivning alla vardagar 8.00-16.30 men kan vara upptagna med patientbesök.


Utredningen baseras på samtal med patient, kognitiv testning, anhörigintervju och eventuell kompletterande provtagning.


Vi arbetar också rådgivande och kan stödja läkare och omvårdnadspersonal på till exempel vård- och omsorgsboenden. Vår arbetsterapeut kan hjälpa till med information kring de aktuella hjälpmedel som finns vid minnessvårigheter.

På minnesmottagningen finns läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och kurator med specialkompetens kring kognitiva sjukdomar. Mottagningen samverkar med vårdgivare inom specialistvård, primärvård och kommun och har Gävleborgs län som upptagningsområde. Minnesmottagning finns i Gävle och i Hudiksvall och patienten kallas till den mottagning som ligger närmast, undantag finns. I mottagningens verksamhet finns även möjlighet till konsultationer och hembesök.


Det finns möjlighet att erbjuda föreläsningar både inom och utanför sjukhusets verksamhet. Kontakta sjuksköterska Gunnel Darmell på minnesmottagningen i Gävle vid intresse.

Information till patienter

Remisskrav

Din läkare kan skicka en remiss till oss. Du kan också själv skicka en så kallad egen vårdbegäran. En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt av vårdmottagningen som om den vore en remiss från läkare. Men det är viktigt att komma ihåg att en egen vårdbegäran inte betyder att du verkligen har rätt att få specialistvård. Som vårdsökande kan du då istället bli hänvisad till din hälsocentral eller till egenvård. Egen vårdbegäran kan inte göras till alla verksamheter.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region