Stöd och behandling på nätet i Sörmland

Artrosskolan

Innehållet gäller Sörmland

”Artrosskolan” är ett digitalt stödprogram för dig som önskar få fördjupad kunskap om hur vardagen kan se ut med artros. Du får bland annat information om vad artros är, riskfaktorer, behandling, fysisk aktivitet och råd om egenvård. Det finns specifik information för höft, knä och hand eftersom det är där man vanligast får artros.

Två personer som promenerar med stavar i skogen. I bakgrunden en kvinna och i förgrunden benen på en annan person.
Foto: Matej Kastelic.

Programmet fungerar på dator, surfplatta och smarttelefon. Du väljer det som passar dig och du kan växla mellan olika enheter.

Behandlare är Legitimerad Fysioterapeut eller legitimerad Arbetsterapeut på din vårdcentral och anvisar dig till programmet som består av information, övningar och utvärdering. Du går på egen hand igenom innehållet och följer de träningsinstruktioner och övningar som din behandlare delar med dig.

I programmet finns en meddelandefunktion så att du och din behandlare kan ha kontakt med varandra under tiden programmet pågår. Du når programmet genom en säker inloggning via 1177.se. Programmet är kostnadsfritt för dig att ta del av.

Programmets innehåll

Utbildningsavsnitt

  • Vad är artros?
  • Behandling
  • Fysisk aktivitet
  • Hur påverkar artros vardagen?
  • Lev aktivt med artros

Övningar

Övningar för höft, knä och hand. Din behandlare aktiverar övningar om ni kommit överens om detta och väljer då ut vilka övningar du bör utföra.

Till toppen av sidan