2021-01-18 mellan 23:00-24:00 utför vår leverantör service som kan påverka 1177.se

2021-01-18 mellan 23:00-24:00 utför vår leverantör service som kan påverka 1177.se. Prova att återkomma till våra tjänster efter 15 minuter om du upplever störningar.

Just nu är det många som ringer till 1177 i Västra Götaland.Det här meddelandet avser Västra Götaland

Just nu är det många som ringer 1177 som ej har symtom, vilket gör att det kan vara svårt att komma fram och kötiderna kan bli extra långa. Vid allmänna frågor om covid, smittspårning, vaccination, provtagning mm, läs på 1177.se eller ställ en fråga till chatboten.

Personliga berättelser

Fick hjälp av SPES efter sonens självmord

Innehållet gäller Västra Götaland

Martin blev endast 25 år. När han tog sitt liv hamnade hela familjen i ett avgrundsdjupt mörker. För att få kraft att bearbeta sina känslor, kom organisationen SPES att spela en stor roll. – Den viktigaste funktionen för SPES tycker jag är att inge hopp, visa att det går att leva vidare. Spes betyder ju hopp på latin, säger Carina Persson, mamma till Martin.

Porträtt på Carina som står framför ett träd
– Jag hade velat kunna göra mer för Martin så känslan av skuld är ju hemsk. Men jag är inte arg eller har skamkänslor. Sedan finns det alltid funderingarna tänk om, tänk om, säger Carina Persson.

Carina Persson möter upp strax utanför Vägga kyrkogård med ryggen mot ett solglittrande hav och öarna utanför Hovenäset, Kungshamn. Hon går igenom huvudingången och dess dubbla järngrindar, passerar mellan fyrkantiga murstolpar med kors och går längst med en rak grusgång kantad av tuktade oxelträd. Carina stannar vid en nedsänkt liten gravsten omgärdad av en rundel med vitt grus. Inskriptionen lyder: ”Kingen”, Martin Hartvigsson 1991-2016
– Han var verkligen Kingen. Martin tog plats, hjälpte alla, stöttade människor, fanns till för allt och alla, säger Carina.

Till toppen av sidan