Göteborg bedömningsteam

Rullagergatan 6A, 415 05, Göteborg

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Besöksadress:
Rullagergatan 6A, 415 05, Göteborg
Län, kommun:
Västra Götalands län
Postadress:
Rullagergatan 6A, 415 05, Göteborg
Webbplats:
https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/hitta-vard/kontaktkort/Goteborg-bedomningsteam/

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Bedömningsteamet ligger nära buss och spårvagn, hållplats SKF, från Göteborgs centralstation är det sju minuters resväg.

Gamlestadstorgets Resecentrum och tågstation ligger en kort promenad bort.

Det finns flera restauranger och caféer i närheten och betalparkering i anslutning.

Bedömningsteamen i Västra Götalandsregionen utför funktions- och aktivitetsbedömningar. Verksamheterna består av tvärprofessionella team, bestående av specialistläkare, psykolog, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut. Vi har mottagningar i Borås och i Göteborg, men tar emot patienter från hela Västra Götalandsregionen.


Observera att bedömningsteamen inte utför några behandlingar, remitterar till behandling, sjukskriver eller skriver ut medicin.

Driftsform: Region

  • En försäkringsmedicinsk utredning görs på uppdrag av Försäkringskassan. Utredningen ska ge en fördjupad beskrivning av din sjukdoms konsekvenser för hur du fungerar och din förmåga till olika aktiviteter. Den beskriver diagnos, funktion och aktivitetsförmåga. Vi uttalar oss inte om arbetsförmåga.

    Om du kommer till oss för att genomgå en aktivitetsförmågeutredning (AFU) kommer du även att träffa en läkare. Läkaren tar ställning till om utredningen ska utvidgas och kompletteras. Du kan få träffa en psykolog, arbetsterapeut och/eller sjukgymnast/fysioterapeut.

    Innan den färdiga utredningen skickas till Försäkringskassan går läkaren igenom den med dig. Vår utredning är en del av det underlag som ligger till grund för Försäkringskassans beslut. Bedömningsteamen är inte beslutsfattande.

    Om du önskar att byta eller avboka tider ska du ta kontakt med din handläggare på Försäkringskassan. Det är Försäkringskassan som tar beslut om detta får göras. Vid sjukdom kontaktar du både din handläggare på Försäkringskassan och bedömningsteamet.

    Du måste kunna legitimera dig, ta med legitimation och om du använder glasögon, ta med dessa.

    Om du behöver ersättning för utlägg eller behöver övernatta så pratar du med din handläggare på Försäkringskassan.

    Vi som arbetar har samtliga genomgått godkänd utbildning via Försäkringskassan och är certifierade av dem.

    Besöken är kostnadsfria.

  • Om remissen kommer från Hälsan och Arbetslivet med frågor kring din arbetsförmåga kallas du till fyra olika besök.

    • Första besöket är hos arbetsterapeut, därefter träffar du
    • psykolog,
    • fysioterapeut och
    • läkare.

    Under besöken kommer du att få göra olika tester och aktiviteter för att utreda din arbetsförmåga. Du kommer också att få berätta om din hälsa och din arbetssituation. 

    Ha på dig bekväma kläder och skor så att du kan röra dig obehindrat i fysiska och praktiska aktiviteter.

  • Bedömningsteamen utför utredningar på remiss från behandlande läkare. Frågeställningen kan vara funktions- och aktivitetsförmåga och/eller intellektuell förmåga.

    Du kallas till fyra olika besök. Du kommer att få träffa:

    • läkare,
    • sjukgymnast/fysioterapeut,
    • arbetsterapeut och
    • psykolog

    Vi gör en helhetsbedömning av din förmåga, dina begränsningar och om du behöver utredas eller behandlas ytterligare. När du träffat oss alla i teamet skriver vi ett gemensamt svar gällande våra rekommendationer till din läkare.

    Observera att bedömningsteamen inte utför några behandlingar, remitterar till behandling, sjukskriver eller skriver ut medicin.

    Besöken är kostnadsfria. Du kan åka sjukresa till oss.

Till oss kommer du när en utredning har blivit beställd av Försäkringskassan, Hälsan och arbetslivet (företagshälsovård) eller din behandlande läkare. 

Tillgänglighetsdatabasen

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Här kan du läsa vad man gör under besöken hos läkare, psykolog, arbetsteraterapeut och fysioterapeut och vad som händer när utredningen är färdig.

Bedömningsbesök hos läkare

Under ett besök hos läkare görs bedömning av dina fysiska och psykiska resurser och hinder. Det sker genom samtal och undersökning. Besöket tar upp till två timmar.

Bedömningsbesök hos psykolog

Besöket hos psykolog består av samtal och av tester av bland annat minne, koncentration och uppmärksamhet. Besöket tar upp till två timmar.

Om du kommer på en aktivitetsförmågeutredning (AFU) eller utredning av intellektuell förmåga (IFU) tar besöket upp till tre och en halv timme. 

Bedömningsbesök hos arbetsterapeut

Under ett besök hos arbetsterapeuten bedöms din nuvarande aktivitetsförmåga genom kartläggande samtal och arbetsliknande aktiviteter. 

Ha gärna på dig bekväma kläder och skor så att du kan röra dig obehindrat i fysiska och praktiska aktiviteter. Besöket tar upp till två timmar. 

Om du kommer på en arbetsförmågebedömning på remiss från Hälsan & Arbetslivet (FHV) tar besöket upp till tre timmar. 

Bedömningsbesök hos fysioterapeut

Hos fysioterapeut/sjukgymnast bedöms fysisk funktion med hjälp av undersökning, praktiska övningar och tester. Ha gärna på dig bekväma kläder och skor så att du kan röra dig obehindrat i fysiska och praktiska aktiviteter. Besöket tar upp till två timmar.

Efter utredningen

När utredningen är klar får du en kallelse till ett uppföljande besök innan utredningen skickas till beställaren.

Om utredningen är beställd av Försäkringskassan kan de att ge dig en kopia av utredningen.

Om du kommer på remiss från läkare kan du läsa dina journalteckningar i e-tjänsterna på 1177. För att få del av det sammanhållna remissvaret behöver du fylla i begäran om journalkopior nedan och skicka med vanlig post i kuvert till oss.

Till toppen av sidan