Om graviditeten

Gravidveckobrevet

I vår graviditetskalender kan du läsa om fostrets utveckling vecka för vecka och om hur gravidkroppen påverkas. Du kan få tips och råd, läsa om besöken på barnmorskemottagningen och hur du kan förbereda dig inför förlossningen och föräldraskapet. Vill du ha ny information vecka för vecka via mejl? Prenumerera på vårt gravidveckobrev!

Gravidveckobrevet

Hantering av dina personuppgifter

Genom att anmäla dig till Gravidveckobrevet godkänner du att vi hanterar din e-postadress. Du kan när som helst säga upp dig från fortsatta utskick. Då tar vi även bort din e-postadress. 1177.se se drivs av Inera AB. Läs mer om hur Inera AB hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har enligt dataskyddsförordningen.

Läs mer på 1177.se

Befruktning

När ett ägg och en spermie förenas börjar ett embryo att bildas. Det kallas för befruktning. Embryot växer till ett foster som sedan utvecklas till ett barn.

Så räknar du gravidveckor

Påbörjade eller avslutade veckor?

Graviditetstest

När du är gravid bildas ett hormon som heter hCG i kroppen. Ett graviditetstest mäter hur mycket hCG det finns i urin. Testet kan ge ett snabbt svar om graviditet.

Bra mat när du är gravid

När du är gravid behöver din kropp extra näring, vitaminer och mineraler. Du kan äta det mesta och det är bra att äta varierat, men du kan behöva undvika en del mat och dryck. Det är därför bra att veta vad du behöver vara extra uppmärksam på.

Att träna och röra på sig under graviditeten

Det är bra att träna och röra på sig när du är gravid. Då mår du bättre. Träna minst två och en halv timme varje vecka. Rörelse kan förebygga och behandla en del besvär som är vanliga under graviditet.

Sex under graviditeten

Det är inte farligt att ha sex eller att onanera om graviditeten är normal.

Till toppen av sidan