Habiliteringscentrum Västmanland, Region Västmanland

Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
021-17 48 00
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre07:30 - 11:00
   • Mån - Fre13:00 - 15:00
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:00

   Besöksadress:
   Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås
   Län, kommun:
   Västmanlands län, Västerås
   Postadress:
   Västmanlands sjukhus Västerås, 721 89 Västerås

   Habiliteringscentrum är en verksamhet inom Region Västmanland som ger specialiserad habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med:

   - autism

   - intellektuell funktionsnedsättning

   - medfödd, omfattande och bestående rörelsenedsättning

   - omfattande och bestående synnedsättning


   Vuxna med förvärvad hjärnskada av sådan allvarlighetsgrad att det ger kognitiv påverkan erbjuds stöd och behandling kring kommunikation och kognition.


   Habiliteringscentrum ger stöd och behandling för att underlätta vardagen avseende funktionsnedsättningen. Personalen har förutom sin yrkeskunskap bred kunskap om funktionsnedsättningar och funktionshinder och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård.


   För att nå gemensamma behandlingsmål är det ofta avgörande att anhöriga och nätverk har kunskap och förmåga att ge stöd och anpassa miljön. Därför ger Habiliteringscentrum även stöd och kunskap till anhöriga och nätverk.


   Läs om Habiliteringscentrums mottagningar under Vårt utbud.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Remisskrav

   Du behöver remiss för besök hos Habiliteringscentrum och Synenheten. Det vanligaste är att din läkare skickar en remiss till oss. Du kan också själv ansöka, det kallas egen vårdbegäran. Du kan göra en egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller skicka in en pappersblankett som du hittar under Läs mer. Till ansökan ska läkarbedömning och psykologutlåtande bifogas.

   Vi har mottagningar i Fagersta, Köping och Västerås. Vilken mottagning du får insatser ifrån beror på vilken kommun du bor i. I Västerås finns flera enheter. Vilken enhet du får insatser ifrån i Västerås beror på din diagnos.

   • Stödet ges till dig som bor i Fagersta, Skinnskatteberg, Norberg och Surahammars kommun.

    Habiliteringen Fagersta

     

   • Stödet ges till dig som bor i Köping, Kungsör, Arboga och Hallstahammars kommun.

    Habiliteringen Köping

   • Habiliteringen Västerås autism ger stöd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med autism samt autism med intellektuell funktionsnedsättning som bor i Västerås och Sala kommun.

    Habiliteringen Västerås autism

   • Habiliteringen Västerås intellektuell funktionsnedsättning ger stöd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning som bor i Västerås och Sala kommun.

    Habiliteringen Västerås intellektuell funktionsnedsättning

   • Habiliteringen Västerås rörelsenedsättning ger stöd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med medfödda, omfattande och bestående rörelsenedsättning och flerfunktionsnedsättning som bor i Västerås och Sala kommun.

    Flera diagnoser och sjukdomar kan medföra rörelsenedsättning, exempelvis medfödda eller förvärvade hjärnskador, ryggmärgsbråck, neurologiska sjukdomar och muskelsjukdomar.

    Habiliteringen Västerås rörelsenedsättning

   • Habiliteringscentrum Synenheten ger stöd och behandling för att underlätta och förbättra vardagen för dig som har en omfattande och bestående synnedsättning eller är blind.

    Synenheten ligger i Västerås, men vi arbetar i hela länet och tar även emot besök på Habiliteringen Fagersta och Habiliteringen Köping.

    Habiliteringscentrum Synenheten

   Till toppen av sidan