Praktiska frågor om vaccination mot covid-19

Kan jag vaccinera mig i en annan region?

Fråga

Jag jobbar i en annan region än där jag bor. Jag vill gärna vaccinera mig nära jobbet. Kan jag det?

Svar

Ja, du kan vaccinera dig i en annan region eller på en annan plats än där du är folkbokförd. Det gäller också om du studerar på annan ort eller bor någon annanstans under en period.

Välj den region du vill vaccinera dig i högst upp på sidan för att se vad som gäller.

Värmland

I första hand ska du vaccinera dig med båda doserna i samma region. Om du fått din första dos i en annan region och behöver vaccinera dig med dos 2 i Värmland ska du ringa tidsbokningen på telefonnummer 010-831 80 70.

Du som vaccinerat dig med dos 1 i Värmland och tar din andra dos i en annan region behöver själv avboka den tid för dos 2 du har fått här.

För att få rätt vaccin på vaccinationsmottagningen måste du kunna visa upp ett intyg från din första vaccination, där det ska framgå din identitet, vaccinationsdatum och vaccintyp. Det går bra att visa upp digitalt eller att skriva ut från din journal, från e-tjänsten på webbplatsen 1177.se.

Mer på 1177.se

Frågor och svar om vaccination mot covid-19

Här hittar du frågor och svar om vaccinationerna mot covid-19. Kontrollera att du har valt region högst upp på sidan. Då får du rätt information för dig. 

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Här får du veta hur du gör för att vaccinera dig mot covid-19.

Vaccination mot covid-19

Covid-19 är en smittsam infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Till toppen av sidan