Brunnsgårdens vårdcentral, Karlshamn

Erik Dahlbergsvägen 30

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

0454-73 27 00

Telefontider

 • Mån-Fre08:00 - 17:00 Vårdcentral
 • Mån-Fre09:00 - 09:30 BHV: 0454-733414

Öppettider:

 • Mån-Fre08:00 - 13:00 Laboratoriet
 • Mån-Fre08:00 - 17:00 Vårdcentral

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Erik Dahlbergsvägen 30
Län, kommun:
Blekinge län, Karlshamn
Postadress:
Brunnsgårdens vårdcentral, Erik Dahlbergsvägen 30 C, 374 37 Karlshamn

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Parkeringsplats finns både på framsidan och på baksidan (kör runt vid polisstationen) av vårdcentralen. Bussen stannar utanför, hållplats Erik Dahlbergsvägen.

Det finns olika sätt att söka vård beroende på vad du har för besvär eller behov. Här hittar du information om hur du söker vård i Blekinge.

På samma sida hittar du också vår symtomguide med tips på självhjälp för de vanligaste symtomen som feber, hosta och halsont.

På vårdcentralen kan du till exempel få hjälp med:

 • Akuta sjukdomar, skador och besvär.
 • Kontroll av kroniska sjukdomar.
 • Fysioterapi och rehabilitering.
 • Förebyggande hjälp som vaccinationer, hälsokontroller och råd om levnadsvanor.
 • Vårdrelaterade yrken på vårdcentralen är allmänläkare, utbildningsläkare, distriktssköterska, sjuksköterska, undersköterska, medicinsk sekreterare, receptionist, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, psykolog och psykiatrisjuksköterska.

  Hos oss finns både manliga och kvinnliga läkare.

  Verksamhetschef för Brunnsgårdens vårdcentral är Johanna Johansson.

 • Astma- och KOL-mottagningen är till för dig som har astma eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL. Vi utreder, behandlar, gör uppföljningar och ger stöd och förebyggande åtgärder.

  Du träffar vid detta besök astma- och KOL-sjuksköterska. Besöket kostar 100 kronor.

  Du kommer i kontakt med oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller callback, telefonnummer: 0454-73 27 00.

 • Alla barn mellan 0-6 år har rätt till kostnadsfri barnhälsovård enligt ett nationellt program. Under barnets första år är besöken täta och görs på barnavårdscentralen (BVC), som hembesök och i föräldragrupper.

  På BVC görs hälsoundersökningar och samtalas om exempelvis barns hälsa, utveckling, kost, sömn, säkerhet och föräldraskap. Alla barn erbjuds vaccinationer mot ett flertal sjukdomar.

  På BVC arbetar specialistutbildade sjuksköterskor och läkare som samarbetar med exempelvis psykologer, logopeder, dietister, barnsjukvård, barnomsorg och socialtjänst.

  Kontaktuppgifter för rådgivning och bokning:

  • 0454-73 34 15
  • 0454-73 34 14

  Du kommer även i kontakt med oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster

  Läs mer om barnhälsovård på 1177.se

  Läs tema Barn och föräldrar på 1177.se

 • Diabetesmottagningen är för dig med diabetes typ 2 oavsett om du har kost-, tablett- eller insulinbehandling. Vi arbetar även förebyggande med råd om livsstilsförändringar, till exempel hur du på bästa sätt ändrar din kost och håller dig i form. Vi strävar alltid efter individanpassade mål. Besöket kostar 100 kronor.

  Du når oss via telefonrådgivning på telefonnummer: 0454 – 732700. Gå gärna in på www.ndr.se så kan du se hur Brunnsgårdens vårdcentral ligger till i sin diabetesvård.

 • När du blir sjuk eller får någon mindre skada behöver du inte alltid träffa en läkare. Då kan du kontakta en distriktssköterska eller sjuksköterska som sedan bokar in dig på en tid. Deras arbete omfattar flera av sjukvårdens grenar, från spädbarnsvård till äldrevård.

  Här kan du få hjälp med bland annat:

  • bedömning av hudutslag
  • spolning av och provtagning av port-a-cath
  • borttagning av stygn
  • viss sårvård
  • blodtryckskontroll.

  Du kommer i kontakt med oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller callback, telefonnummer: 0454-73 27 00.

 • Denna mottagning vänder sig till dig som har problem med urininkontinens. Här kan du få hjälp med:

  • bedömning av din inkontinens
  • träningsprogram
  • utprovning av inkontinenshjälpmedel.

  Inkontinenshjälpmedel är gratis. Besöket kostar 100 kronor.

  Du kommer i kontakt med oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller callback, telefonnummer: 0454-73 27 00.

 • Tobaksavvänjning innebär att du kan du få professionell hjälp med att sluta röka och snusa av en specialutbildad sjuksköterska. Du träffar vid detta besöket någon av våra distriktssköterskor. Besöket kostar 100 kronor.

  Du kommer i kontakt med oss via 1177 Vårguidens e-tjänster eller callback, telefonnummer: 0454-73 27 00.

 • Vänd dig i första hand till din vårdcentral om du har psykiska besvär. Det kan till exempel vara ångest, depression, sorg, eller svårt att sova.

  Ibland räcker det med besöket hos oss. Annars hjälper vi dig vidare till specialistvård.

  Du kommer i kontakt med oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller callback, telefonnummer: 0454-73 27 00.

  Läs mer:

 • Fysioterapi (sjukgymnastik) går ut på att ge behandling när man har problem i rörelse- och stödjeorganen. Fysioterapi inom primärvården kallas för distriktssjukgymnastik/fysioterapi och vi som arbetar här är distriktssjukgymnaster/fysioterapeuter. 2 dagar i veckan har vi fysioterapuet/sjukgymnast på vårdcentralen.

  Hos psykologen kan du få behandling för till exempel depressioner, ångest, stress och när du har hamnat i en kris. Du behöver ha remiss från en läkare för att få tid hos psykologen.

  Hos oss kan du vid behov även träffa en psykiatrisjuksköterska.

  Du kommer i kontakt med oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller callback, telefonnummer: 0454-73 27 00

 • På vårdcentralerna finns första linjen för barn och ungas psykiska hälsa. Hit kan barn, ungdomar samt deras familjer komma för att få råd, stöd och kortare behandling vid till exempel stress, oro, nedstämdhet, ilska eller sömnsvårigheter. Det kan även handla om kriser eller konflikter i hemmet. Barn och ungdomar upp till 18 år kan komma tillsammans med sin familj eller själva. Föräldrar kan även komma utan sina barn. Barnlotsen som nås via första linjen för barn och ungas psykiska hälsa kan hjälpa de familjer som inte vet vart de ska vända sig så de kommer rätt. Vi som jobbar här är legitimerade psykologer och psykoterapeuter samt kuratorer och vi har tystnadsplikt.


  Du når oss på vår callbacktelefon 0457-73 10 16.

 • Behöver du vaccinera dig inför din utlandsresa? Kontakta oss i god tid för att boka tid för vaccination. Grundavgift vid första vaccinering är 300 kronor. Avgiften gäller både barn och vuxna. Sedan tillkommer kostnad för aktuell vaccinationsspruta.

  Du kommer i kontakt med oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller callback, telefonnummer: 0454-73 27 00.

 • Som första vårdcentral i Blekinge öppnade vi i mars 2015 vår äldremottagning. 

  Äldremottagningen vänder sig till dig som är 80 år och äldre.  

 • Vi erbjuder också:

  • hälsokontroll inför förnyelse av körkort för tung trafik
  • hälsosamtal med nyanlända flyktingar.

  Du kommer i kontakt med oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller callback, telefonnummer: 0454-73 27 00.

 • Information om PSA-provtagning
  PSA är en förkortning för prostata-specifikt antigen.

  PSA är ett protein som bildas i prostatakörteln på män och som också finns i blodet. Förhöjda PSA-värden kan bero på flera åldersrelaterade sjukdomar, men också godartad prostataförstoring, prostatit och prostatacancer.

  Med denna information och den bifogade broschyren från Socialstyrelsen, vill Region Blekinge informera dig som är man mellan 50 och 70 år om PSA-blodprov.

  Det är svårt att veta om nyttan med PSA-prov överväger de negativa effekterna med ett prov. Därför finns det ingen allmän rekommendation om att alla män ska testas. Du tar själv ställning till om du vill testa dig genom att värdera tänkbara fördelar och nackdelar med provet.

  Fördelar och nackdelar med PSA-provtagning
  En tidigt funnen prostatacancer kan ofta botas. Det enklaste sättet att spåra prostatacancer är med ett PSA-blodprov. Den viktigaste fördelen med PSA-prov är att tidig upptäckt och behandling av prostatacancer minskar risken för allvarlig prostatacancer i framtiden.

  Den viktigaste nackdelen är att hos en del män kan en prostatacancer upptäckas och behandlas trots att cancern aldrig skulle ha utvecklats till en allvarlig sjukdom. Det är fler män som behandlas efter PSA-prov, än som botas från en livshotande cancer. Behandlingen kan ge bestående biverkningar.

  För att du ska kunna ta ett så välinformerat beslut som möjligt vill vi att du läser igenom broschyren "Om PSA-prov" och sedan tar ställning till om du vill testa dig.
  Är du 50-70 år och har beslutat dig för provtagning efter att ha läst informationen ovan och den bifogade broschyren "Om PSA-prov"? Uppsök då Brunnsgårdens vårdcentral för provtagning.
  Mer information finns på 1177.se, sök PSA.

  Tillhör du de män som redan testat dig?

  Har testet visat ett PSA-värde under 1,0 behöver du inte ta nästa förrän efter sex år.
  Män över 60 år som har ett PSA-värde under 1,0 behöver inte ta fler PSA-blodprov.
  Alla män som har ett PSA-värde mellan 1 och 3 bör kontrollera sig vart annat år. Din läkare informerar dig om vad som gäller för dig.

  Män med två nära släktingar (far, bror, son) med prostatacancer bör kontrolleras regelbundet från 40 års ålder. Kontakta din läkare.

  Du som har tagit del av Socialstyrelsens information om PSA-provtagning kan från och med den 25 september gå till Brunnsgårdens vårdcentral för provtagning utan remiss.

  Socialstyrelsens information om PSA-provtagning.

 • Den 12 november 2019 öppnar lättmottagningen på Brunnsgårdens vårdcentral. Du är välkommen till lättmottagningen om du under högst 14 dagar har nytillkomna besvär med följande symtom:
  - hudbesvär
  - ögonbesvär
  - öronbesvär
  - säsongsallergi
  - smärta i knä eller fot
  - smärta i ryggen
  - smärta i nacke – skuldra – axel
  - magbesvär
  - halsbesvär
  - urinvägsbesvär.
  Lättmottagningens öppettider är måndag till fredag mellan klockan 8.30-11.30 och klockan 13.30-15.30. Det krävs ingen tidsbokning. Du registrerar dig genom att anmäla dig själv på en av skärmarna i väntrummet på plan 2. Efter att du har anmält dig och svarat på några frågor får du hjälp av en sjuksköterska eller läkare. Viss väntetid kan förekomma.

  Du som har BankID kan även anmäla dig hemifrån med hjälp av din dator eller mobiltelefon genom att logga in på cldc.se/brunnsg. När du kommer till vårdcentralen registrerar du din ankomst i väntrummet på plan 2.

Brunnsgårdens vårdcentral är centralt belägen i Karlshamn på Erik Dahlbergsvägen 30 C. Hos oss finns många olika kompetenser för att tillgodose just ditt behov. Vi har också en äldremottagning som vänder sig till dig som är 75 år och uppåt. Läs mer om vad vi erbjuder under fliken Vårt utbud.

På vårdcentralen finns den vård som är basen i hälso- och sjukvården, det vill säga den vård som inte kräver sjukhusets resurser eller utrustning. Det är i första hand hit du ska vända dig när du blir sjuk och vill få kontakt med vårdpersonal.

Information till patienter

När du ringer till oss kommer du till vårt callback-system. Det innebär att du lämnar ditt telefonnummer så kontaktar vi dig. Du kan också komma i kontakt med oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region